Boxerský svět truchlí: Zemřel bývalý šampion Limond, marný boj o život začal cestou na trénink

Ve věku 45 let zemřel bývalý boxerský šampion Velké Británie a Commonwealthu Willie Limond. Sportovce měl postihnout při cestě na veřejný trénink záchvat, jehož následkům následně podlehl. Bližší okolnosti nejsou známy, uvedl zpravodajský web BBC.

Skotský boxer zemřel jen několik týdnů před plánovaným zápasem poté, co ho za volantem postihl záchvat. Limonda našli 6. dubna v bezvědomí v autě v Coatbridge, když měl namířeno na veřejný trénink. Ihned ho převezli do nemocnice Monklands, kde však za deset dní zemřel. Jeho syn Jake v pondělí zveřejnil zprávu na sociálních sítích o jeho smrti v časných ranních hodinách. „Bojoval téměř deset dní. Byl to bojovník,“ uvedl. Podle skotské policie nejsou známy žádné podezřelé okolnosti úmrtí, uvádí BBC.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel mladý a talentovaný slovenský sportovec: Vodní pólista prohrál boj se zákeřnou nemocí

Pětačtyřicetiletý Limond měl za sebou neuvěřitelnou kariéru, když ze 48 profesionálních zápasů vybojoval 42 vítězství, z nichž 13 ukončil knockoutem. Mezi jeho největší úspěchy v kariéře patří zisk evropského titulu v Commonwealthu v lehké i superlehké váze, stejně tak i titul britského šampiona, napsal deník Manchester Evening News. Bývalý boxerský mistr světa Josh Taylor řekl, že bez Limonda bude box nudnější.

Limond zprvu začínal jako fotbalista. Koncem 90. let nastoupil v pěti ligových zápasech za skotský fotbalový klub Albion Rovers, připomíná zpravodajský web Sky News. V roce 1999 se však rozhodl dát se na box. V prohlášení jeho klubu St. Andrew's Sporting Club stojí, že ztráta jejich přítele všechny šokovala a hluboce zarmoutila. „Willie byl nejen legendou tohoto sportu, která nám všem bude velmi chybět. Naše myšlenky a modlitby jsou v této chvíli s jeho rodinou,“ vyjádřili se.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chci Pereiru vtáhnout do své dokonalé bouře. Titul přivezu zpět do Česka, tvrdí Procházka

Tagy: