Těžká nehoda na D1, dálnice hodiny stála. Zranili se čtyři lidé, policista je ve vážném stavu

Při srážce vozů na dálnici D1 se zranili čtyři lidé včetně dvou policistů.

Srážka vozů na dálnici D1

Vážná nehoda zastavila v pátek dopoledne provoz na dálnici D1 za Brnem na 174. kilometru směrem na Prahu poté, co opilý řidič narazil v mlze osobním autem zezadu do policejní dodávky. Zraněni byli čtyři lidé včetně dvou policistů. Jeden z policistů je zraněný těžce, další tři pacienti mají středně těžká až těžká zranění. Řidiči vozu naměřili v dechu 1,63 promile alkoholu.

Nehoda se stala kolem 10:30. Mluvčí záchranné služby uvedla, že na místo vyslali šest prostředků včetně velkokapacitního sanitního vozu. Vrtulník museli záchranáři kvůli nepřízni počasí odvolat.

„Ošetřili jsme čtyři pacienty včetně dvou policistů. Jeden policista je zraněný těžce, převezli jsme jej na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Další tři pacienti mají středně těžká až těžká zranění, po ošetření jsme je vezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice u sv. Anny,“ uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Policie nehodu vyšetřuje, řidiči osobního vozu policisté v dechu naměřili podle mluvčího policie Bohumil Maláška 1,63 promile alkoholu. Řidič osobního vozu je mezi zraněnými, stejně jako jeho spolujezdec.

Místo nehody se objíždělo po souběžné silnici. Z dálnice se sjíždělo na 178. kilometru u Ostrovačic a vracelo se na 168. kilometru u Devíti křížů. U sjezdu na Ostrovačice se utvořila podle dálničních informačních tabulí více než desetikilometrová kolona. Dálnice byla znovu průjezdná kolem 15:20.

Nehoda zhruba v obdobném místě se stala i v protisměru, tedy směrem na Brno, kde se podle webu Dopravniinfo.cz kolem 10:50 srazily dva vozy. Tato nehoda se obešla bez zranění, blokovaný byl levý jízdní pruh. Kolona tak vznikla i směrem na Brno, zpoždění bylo maximálně do hodiny. Zprůjezdnit oba pruhy směrem na Brno se podařilo před 14:00.

Tagy: