Srdíčko pro Šafránkovou, polibek Novotné. Hrdinka z Paříže zdravila legendy do nebe

Tohle byl zápas, ze kterého musel být každý český fanoušek unešený. Tenistka Barbora Krejčíková zvládla na Roland Garros semifinále s Marií Sakkariovou díky neuvěřitelné bojovnosti, totálnímu nasazení. Kritické okamžiky ji nezlomily a napsala další líbivou kapitolu své pařížské pohádky. Hezký zážitek nenabídla pouze při samotném utkání, ale také po jeho skončení.

Tři hodiny a 19 minut se rvala na kurtu. Žádné ženské semifinále na Roland Garros nikdy netrvalo tak dlouho. Velká dřina nakonec Barboře Krejčíkové přinesla odměnu, ačkoliv to ve třetím setu s postupem do finále nevypadalo příliš nadějně, a dokonce musela odvracet mečbol Sakkariové.

O to více výhra (7:5, 4:6 a 9:7) chutnala. Když utkání zvládla doklepnout do konce, zvedla ruce nad hlavu a nevěřícně hleděla. V okamžiku, kdy se 25letá Krejčíková trochu vzpamatovala, poslala do nebe polibek. Ti, kteří rodačku z Brna sledují delší dobu, vědí, ke komu směřoval.

Jana Novotná hrála semifinále na Roland Garros v letech 1990 a 1996, v sezoně 1998 ovládla nejslavnější turnaj v kalendáři – travnatý Wimbledon. Právě česká legenda Barboru Krejčíkovou před časem trénovala, mentorovala ji. Ale bohužel v roce 2017 zemřela na rakovinu.

O zesnulé tenisové královně se Krejčíková rozpovídala v rozhovoru přímo na kurtu. „Děkuji Janě Novotné tam nahoru, která na mě dohlíží, opravdu mi chybí. Díky ní jsem teď tady. Je pro mě důležité, že jsem to řekla nahlas.“

Velmi hezké gesto udělala také ve chvíli, kdy definitivně opouštěla po triumfálním vítězství centrální dvorec Philippe-Chatriera. Jak bývá po zvládnutém zápase zvykem, dostala do ruky fix, aby trochu poupravila sklíčko na kameře. Krejčíková namalovala srdíčko a do něj napsala „Libuše Šafránková“.

Pozdrav pro ve středu zesnulou slavnou českou herečku napsal symbolickou tečku za velkolepým večerem.

Tagy: