Stál v okně, přítelkyně ho držela za kotník, popsal policista dramatickou záchranu muže

Scéna, na kterou pražští policisté dlouho nezapomenou. Mají za se sebou dramatickou záchranu lidského života. Přemlouvali muže, který stál jednou nohou na parapetu a chystal se skočit z okna. Tomu se snažila zabránit jeho přítelkyně, která ho držela za nohu.

Martin Obdržálek z pražského oddělení hlídkové služby je známý spíše jako kouzelník. V rámci soutěže Česko-Slovensko má talent se probojoval až do semifinále. Tentokrát jeho kouzel bylo potřeba při záchraně života. Společně se svým parťákem dostal hlášku, že v Novodvorské ulici hrozí muž tím, že spáchá sebevraždu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bál jsem se, že řeknu kravinu, ukázal jsem jizvy. Bezdomovec Daniel popsal záchranu mladíka

„Když jsme vstoupili dovnitř, povšimli jsme si muže, který stál v okně, a pak také ženy, která ho držela za kotník,“ popsal policista hrůzný výjev pro CNN Prima NEWS. Po zhruba deseti minutách, kdy policisté s mužem stojícím v okně bytu v pátém patře hovořili, se jim ho podařilo přemluvit. „Svěřil se nám, že má problémy v rodině. A když se napije, má sebevražedné sklony,“ doplnil Obdržálek.

Muž se předtím alkoholu napil, a to v hojné míře. Nadýchal totiž více než 2,5 promile. Vzhledem k tomu, že byl ve špatném psychickém stavu, přivolali strážci zákona záchranáře.

Tagy: