Stanování s kočkami: Americký azyl nabízí kempování přímo na jejich pozemku

Mladý pár chtěl původně pouze pomáhat opuštěným kočkám, nakonec ale našl způsob, jak na péči o kočky vydělat finance a ještě z toho udělat zábavu pro veřejnost. Denise a Thom Howardovi provozují stanování s kočkami.

„Začali jsme jako domácí záchranáři v Jacksonville v roce 2016, jen jsme pomáhali kočkám ze sousedství," řekl Thom Howard pro online magazín The Dodo. „Moje žena, Denise založila azyl 501(c)(3) na Floridě v říjnu 2019. U nás doma v Jacksonvillu pak vypukla doslova kočičí pandemie," doplňuje.

Pár věděl, že zachraňování koček v prostředí jejich domova není možné a tak koupil 9 akrů pozemku, kde otevřel kočičí azyl s novým názvem Purradise Springs. Netrvalo to dlouho a nový domov u nich našlo více než 100 koček. Všechny pocházely z hrozných podmínek a nyní si mohly konečně odpočinout ve svém vlastním ráji.

Branami Purradise Springs prošlo za tu dobu přes 600 koček. Thom s partnerkou stále přemýšleli, jak spojit příjemné s užitečným. Měli velký pozemek, finanční výdaje a mnoho chlupatých kamarádů. Napadlo je, že by na pozemek mohli umístit luxusní stany a dopřát tak lidem kempování v přírodě s kočkami.

„Luxusní stany jsou přímo v centru všeho, což znamená, že zatímco vy budete kempovat, kočky vás budou chodit navštěvovat a budou vyhledávat pohlazení. Přitulí se k vám i v noci, to zažilo mnoho našich hostů. Klidně i 15 koček najednou v jednom stanu," řekl Thom.

Jejich ubytování jsou z 90 % zarezervované a na tři měsíce dopředu nemají volný jediný víkend. Stany jsou opravdu nádherné, nechybí například ani klimatizace, a objednávají se přes známý webový portál, který zprostředkovává pronájmy po celém světě.

Lidé si stanování s kočkami oblíbili a je to skvělá varianta pro někoho, kdo má rád zvířata, ale třeba z pracovních důvodů je mít nemůže. Ale pokud by se do některé kočky návštěvník zamiloval, je možné si ji adoptovat.

Tagy: