Startuje seriál Malá velká liga. Natáčení bylo krásné, ale peklo, říká režisér Machala

Režisér Jakub Machala ve vysílání CNN Prima NEWS

Nový seriál Malá velká liga

Nový rodinný seriál Malá velká liga startuje 8. ledna na televizních obrazovkách. Příběh sleduje fotbalového trenéra Marka Němce, který se po krachu sportovní kariéry ujímá role učitele tělocviku na místní základní škole. Jeho příchod do školy slibuje spoustu zábavy, když se pokouší zapojit žáky do svých nekonvenčních metod. Režisér Jakub Machala v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS prozradil, na co se diváci mohou těšit a jaký vztah má ve skutečnosti představitel hlavní role k fotbalu.

„Bylo to krásné, ale občas trochu peklo,“ řekl o natáčení seriálu Machala a vysvětlil, že především pro dětské herce bylo náročné dlouhé natáčení zvládnout. „Ale museli jsme to dát dohromady a oni byli profesionálové,“ dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Seriál Malá velká liga. Němec jako zkrachovalý fotbalista, co říká Fixová na postelovou scénu?

Přestože je seriál plný humoru, hraje i na citlivější notu. „Je to i seriál o lásce, o tom, jak v životě nepřestávat bojovat a nevzdávat se,“ vysvětlil Machala.

Inspiraci prý hledal i ve vlastním životě. „Je to takový nahlédnutí do mého názoru na rodičovství a otcovství. Děti vás občas překvapí a obohatí o něco, co člověk ani nečekal, že v sobě má,“ poznamenal.

Podívejte se na ukázku ze seriálu Malá velká liga:

Podělil se i o překvapivou historku: „Když jsme spolu poprvé s Markem Němcem seděli a bavili se o tom, jestli by měl zájem o takovou roli, řekl mi: ‚Mně se to moc líbilo, je to fakt vtipné a já nesnáším fotbal,‘“ zavzpomínal se smíchem režisér a doplnil, že podobný vztah k fotbalu má i další herec, který v seriálu účinkuje –⁠ Marek Lambora.

„Oba Markové byli obsazeni do role fotbalistů, potažmo fotbalového trenéra, a nemají rádi fotbal,“ dodal Machala.

Tagy:
Marek Němec seriál fotbal kultura Malá velká liga Marek Lambora Jakub Machala