Karviná vyhlásila válku prostituci. Kněžky lásky chce natáčet, klienti obtěžují školačky

Ilustrační foto

Policisté bojují s prostitutkami

Klienti si pletou školačky a jiné mladé dívky s prostitutkami. Lehké ženy prodávají svá těla na silničních výpadovkách za bílého dne. Nové zbraně se proto v boji proti přebujelé prostituci rozhodli použít městští policisté v Karviné. Na problematická místa nainstalovali kamery a výstražné cedule. Za poskytování a vyhledávání sexuálních služeb hrozí desetitisícové pokuty.

Karvinští strážníci se ve jménu potírání prostituce rozhodli instalovat cedule s varovnými nápisy. Problematická místa také začaly snímat kamery. Za poskytování, případně prokazatelné vyhledávání sexuálních služeb, hrozí zúčastněným tisícové pokuty.

ČTĚTE TAKÉ: Děti v Karviné brutálně napadly dvanáctiletou spolužačku. Pěsti si ostatní natáčely

„Když se prokáže, že vyhledávali sexuální službu veřejně, tak na místě hrozí pokuta až deset tisíc korun. Za porušení závazné obecní vyhlášky až sto tisíc,“ uvedl náčelník karvinské městské policie Petr Bičej. Pokud kamery zachytí pochybnou situaci, kdy si postávající ženy sedají po krátkém rozhovoru do aut, okamžitě na místo vyrazí strážníci.

Kněžky lásky se v posledních letech začaly soustředit na místa zejména kolem hlavních silničních tahů směrem na Polsko. Vycházejí tím vstříc klientele, kterou tvoří převážně polští horníci. Část karvinských prostitutek kvůli tomu přizpůsobila i svoji pracovní dobu. Na exponovaných místech postávají už od dvou hodin odpoledne. Ve stejných časech se mnohdy vracejí ze školy a z práce domů místní dívky a mladé ženy.

Tím dochází k nepříjemným nedorozuměním, kdy si po sexu lačnící muži pletou školačky s prostitutkami. „Vysvětlila jsem, že ne, že čekáme na autobus. Kolikrát i dceru oslovili, ale dcera začne utíkat domů,“ popsala obtěžování jedna z oslovených obyvatelek města. „Jde o ty děti, které to vidí,“ dodává ustaraně.

Podobné potíže jako v Karviné řeší strážníci a magistrát také v Ústí nad Labem, upozornily dříve Hospodářské noviny. V místní části Předlice tvoří nejčastější klientelu lehkých žen namísto horníků odpočívající řidiči kamionů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Po Ostravě se před rokem pohyboval sexuální delikvent

Tagy:
prostituce Karviná videokamera Městská policie Karviná