Děti v Karviné brutálně napadly dvanáctiletou spolužačku. Pěsti si ostatní natáčely

Mluvčí Policie ČR Daniela Vlčková

Policisté se zabývají útokem na 12letou dívku

Karvinští policisté se zabývají brutálním útokem na teprve 12letou dívku. Po cestě ze školy ji měla napadnout spolužačka, která ji bila pěstí do hlavy a kopala do ní. Další děti incident sledovaly a natáčely si ho.

Skupina dětí dívku nejprve pronásledovala. Poté, co ji dostihla, vrhla se na ni spolužačka a bila ji hlava nehlava. S násilím nepřestala, i když se to zbytku skupinky zdálo až příliš. „Zezadu mě šťouchla, kopala mi do hlavy, dávala mi pěstí,“ řekla napadená dívka pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Smutný konec pátrání po seniorce z Frýdecko-Místecka. Policisté ji našli mrtvou

„Jsem dodnes otřesená, že mi napadli dceru, kopali do ní a bili. Kdyby to bylo kousek od spánku, tak holka už není. Má zhmožděnou pravou stranu těla a pohmožděnou krční páteř,“ sdělila matka napadené dívky, která se obrátila na policii.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení prozatím pro podezření z pokusu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví,“ sdělila policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Útok se odehrál nedaleko školy. Nejedná se přitom o první incident tohoto druhu. Podobný se odehrál přímo ve třídě před loňskými Vánocemi. „Řešilo to školní poradenské pracoviště, metodik prevence, výchovný poradce, byly vykonány pohovory, žákyně potom byly kázeňsky potrestány,“ sdělila zástupkyně ředitele Iveta Ondruchová. Trest dostaly nejen útočnice, ale i napadená dívka, která podle vedení školy měla útok vyprovokovat.

Je otázka, proč běžné hádky, posměšky a urážky školáků stále častěji končí fyzickým napadením, a to i mezi dívkami. Děje se tak v Česku i v zahraničí. V nemocnici v americkém městě St. Louis momentálně bojuje o život nezletilá dívka, kterou její spolužačka mlátila hlavou o beton.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V Ostravě bili školáka, dav lhostejně procházel. Mladík se agresorům postavil, dostal ocenění

Tagy: