Mrtvou seniorku se stále nepodařilo identifikovat. Policie žádá o pomoc veřejnost

Středočeští kriminalisté stále pátrají po totožnosti přibližně osmdesátileté ženy, kterou našli bez známek života strážníci v sobotu mezi obcemi Klokočná a Svojetice na území Prahy-východ. Jelikož se jim dosud nepodařilo ženu identifikovat, obracejí se s žádostí o pomoc na veřejnost. Podle prvních zpráv nic nenasvědčuje, že by seniorka zemřela násilnou smrtí.

„Na základě provedeného zkoumání soudními znalci bylo zjištěno, že se jedná o ženu přibližně ve věku 80 let, silnější postavy, kratších šedivých vlasů. K dalším poznávacím znamením patří i zjevné jizvy staršího data po operaci levého prsu,“ píše se v prohlášení na webu Policie ČR.

K identifikace by mohlo pomoci několik dalších indicií. V době nálezu měla na sobě žena šedivé dámské kalhoty, fialovou zimní bundu, hnědý pletený svetr, černý rolák a polovysoké černé boty. „ U sebe měla zahradnické nůžky s rukojeťmi červené barvy, černé pletené rukavice, hnědou pletenou čepici, svazek klíčů s černým pouzdrem a dozický klíč na kroužku s přívěškem v podobě dřevěného korálku,“ stojí dále v oznámení.

Strážníci ženu našli v sobotu 12. prosince po telefonátu, který přijala tísňová linka kolem půl čtvrté odpoledne. „Podle prvotního ohledání těla ženy a místa nálezu nic nenasvědčuje, že by neznámá zemřela násilnou smrtí. Co bylo bezprostřední příčinou smrti, by měl objasnit výsledek nařízené pitvy. Kriminalisty rovněž zajímá skutečnost, kde se seniorka v průběhu inkriminovaného dne mohla pohybovat,“ žádají policisté o pomoc všechny občany České republiky.

Tagy: