Děsivá střelba na Pardubicku: Muž pálil sousedům do zahrady, zabil jim psa a dalšího zranil

Střelba ve městě Myjava

Muž pálil na Pardubicku do zahrady, zabil psa

Policisté na Pardubicku vyšetřují střelbu neznámého pachatele. Ten měl na dvoře domu jednoho psa zastřelit a druhého postřelit. Majitelé zjistili, že incident natočil kamerový systém. Na záznamu je zachycena postava muže s puškou, která na psy střílí z vedlejšího pozemku. Podle nich jde přímo o jejich souseda, ale policie proti ozbrojenému muži nezasáhla.

Kamery domu v Lánech na Důlku zachytily otřesný čin. Postava na štaflích namíří pušku do sousedního dvora na jednoho ze psů a vystřelí. Potom znovu. Výsledkem je mrtvá fenka Heda a postřelená Bety. Majitelka našla obě v krvi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pes vyčmuchal na Jičínsku zloděje, který na benzínce odcizil bonbóny. Už dříve byl odsouzen

Pachatel si zřejmě myslel, že je mimo zorné pole kamer. „Viděli jsme tam pána, který vylézá na štafle. Podle nás je to soused a střílí po našich psech na náš pozemek. Já jsem přijela domů a našla jsem jednoho psa zastřeleného pod postelí a jednoho postřeleného na zahradě. Důvod? Závist,“ myslí si o incidentu majitelka psů Petra Matysová.

Podle videozáznamu měl výstřel vyjít z pozemku vedlejšího domu. Reportér CNN Prima NEWS se proto chtěl zeptat jeho majitele na názor na incident. Ten ale nepřišel, i když o štábu věděl a dostal vzkaz od svého bratra, že má televize o rozhovor s ním zájem. Jeho příbuzný potvrdil, že byl také u výslechu, ani on ale nechtěl na otázky reportéra odpovídat.

Podle dalších oslovených obyvatel psi nijak problémoví nebyli. „Normálně psi štěkají, tady na začátku pan Zeman má taky psy, taky štěkají, my s tím problém nemáme,“ potvrdila Renata Hrnčálová, obyvatelka nedalekého domu.

Majitelé zastřelené i postřelené fenky nahlásili střelbu na policii a záznam předali, jenže se prý nic moc neděje. „Přijde nám, že se to hodně táhne, řeší se to už dva měsíce, takže tady je doma furt tlak, jestli pan soused nebo ta osoba, která tam stojí na štaflích, nebude střílet znova. Jsme z toho v šoku, že tady někdo chodí a střílí nám na zahradu, kde běhají malé děti. A celé se to řeší takhle vlažně,“ dodává Matysová.

„Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat. Nyní probíhá prověřování. Kriminalisté mimo jiné nařídili pitvu mrtvého psa a budou čekat na vyhodnocení znaleckého posudku,“ uvedla na dotaz CNN Prima NEWS policejní mluvčí Dita Holečková. Za týrání zvířat už platí přísnější tresty. Pokud pachatel způsobil smrt zvířete právě jako v tomto případě, může jít do vězení až na šest let.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Šílený útok agresivního pitbula: Seniorce z Prštic u Brna ukousl ruku a vláčel ji po dvorku

Tagy: