Střelba v Brně: Muž zaútočil na ženu plynovou pistolí. Policie ho po dvou hodinách dopadla

Policista pacifikuje muže, který v Brně útočil plynovou pistolí (2.9. 2022)

Muž zaútočil na ženu plynovou pistolí

Muž v Brně-Líšni v pátek ráno zranil střelbou z plynové pistole ženu, ke které měl vztah. Policisté ho po dvou hodinách za pomoci zásahových jednotek i vrtulníku dopadli v brněnských Židenicích. Policie o tom informovala na svém twitterovém účtu. Zveřejnila na něm i video ze zadržení podezřelého.

Střelba v pátek brzy ráno vyděsila obyvatele v Brně-Líšni. „Po útočníkovi, který poranil ženu výstřely z plynové pistole, okamžitě začaly pátrat hlídky včetně zásahové jednotky a vrtulníku. Podezřelý měl k ženě vztah. Dopadli jsme ho po dvou hodinách v Židenicích,“ uvedli policisté.

Případ prověřují kriminalisté, v tuto chvíli pro podezření ze spáchání trestných činů těžké ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. „Podezřelý je v policejní cele, probíhají další procesní úkony, zjišťujeme motiv činu," uvedla policie na Twitteru.

Z přiloženého videa ze zadržení je patrné, že policisté muže dopadli na sportovním hřišti. Podezřelému, který ležel na břiše, zasahující policista nasadil pouta.

Tagy: