Surové napadení v Děčíně: Mladíci plivli muži na hlavu, poté ho zmlátili do bezvědomí

Dva mladiství v Děčíně surově zmlátili 30letého zákazníka tamního obchodního centra. Muži mířili na hlavu.

Dalším surovým útokem se zabývají kriminalisté v Děčíně

Surovým útokem se zabývají kriminalisté v Děčíně. Dva mladiství tam podle informací policie před několika dny surově zmlátili 30letého zákazníka tamního obchodního centra. Ten po napadení upadl do bezvědomí a musel být převezen do nemocnice. Nezletilé útočníky policisté krátce po činu zadrželi, agresorům nyní hrozí až deset let vězení.

Dva nezletilí se rozhodli v děčínském obchodním centru napadnout 30letého zákazníka opravdu brutálním způsobem. „Mladiství stáli v horním patře obchodního centra, kdy jeden z nich na poškozeného plivnul. Ten si to nechtěl nechat líbit a šel pro ochranku, aby to vyřešila,“ ozřejmila detaily případu mluvčí Policie ČR Veronika Hyšplerová televizi CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Násilí na Teplicku: Syn měl zavraždit svého otce, tvrdí místní. Kriminalisté mají pachatele

„Muž však nejdříve zamířil na toalety, aby plivanec umyl. Zde jej ovšem kontaktovali obvinění a následně fyzicky napadli, a to velmi surovým způsobem,“ uvedla.

Svědci na sociálních sítích popsali, že útok mířil hlavně na hlavu napadeného. Podle Hyšplerové upadl muž do bezvědomí a musel být následně převezen záchranáři do nemocnice, kde byl hospitalizován. „Policisté po incidentu na základě popisu začali po pachatelích pátrat. Během pár minut se jim podařilo zadržet mladšího z útočníků a poté i jeho komplice,“ okomentovala následné dění.

Policie oba nezletilé agresory poté obvinila a státní zástupce podal návrh na jejich vzetí do vazby. „Tento návrh soudce akceptoval a na oba útočníky uvalil vazbu,“ dodala mluvčí.

Jeden z nich při nasedání do policejního auta ukázal redakci Krimi zpráv prostředníček. Podle zjištěných informací byli oba dva chovanci diagnostického ústavu. V případě uznání viny jim teď hrozí tresty v rozmezí tří až deseti let vězení. Vzhledem k jejich věku se dá předpokládat, že k nim soud pro mládež bude spíše shovívavý a udělí jim poloviční tresty.

Tagy:
Děčín napadení obchodní centrum mladiství vazba nezletilí bezvědomí diagnostický ústav Policie České republiky okres Teplice plivnutí obchodní centrum