Svědci popsali tragédii v Liberci. Muž zastřelil souseda, pak seděl na střeše. Proč zabíjel?

Policisté vyšetřují střelbu v Liberci jako vraždu

Spory o majetek byly zřejmě důvodem střelby v okrajové části Liberce. V sobotu pozdě odpoledne tam po vzájemné hádce zastřelil soused souseda. Jeho život ukončil jediný výstřel, přivolaní záchranáři už mu nemohli nijak pomoci.

„Po slovní rozepři 56letý muž nelegálně drženou střelnou zbraní pravděpodobně zastřelil o šest let staršího souseda, který na místě zemřel,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová. K hádce došlo před řadou garáží, do sporu se dostali dva muži – majitel garáží a majitel domu nad nimi. Majitel garáží měl být tím, kdo nakonec vytáhl zbraň.

Podle místních spolu měli vleklé spory o majetek. Oba prý měli vznětlivou povahu. „Ten majitel garáží se rád hádal, všechno si vymůže. Jednou mi řekl, že si nenechá nic líbit. Muselo to dojít do nějakého extrému, bůhví, co se tam stalo,“ říká žena ze sousedství.

Majitel domu nad garážemi, který se stal obětí střelby, měl podle sousedů spory s více lidmi, opět šlo o majetek. „Jeho rodina tady skoupila pozemky, koupili i příjezdovou cestu, my teď máme problém se vůbec dostat z domu ven,“ popisuje další ze sousedů. Spory v ulici prý už několikrát řešila i policie.

Muže, který střílel, policisté zadrželi přímo na místě činu. Nekladl odpor. Údajně měl sedět na střeše garáží. „Projížděli jsme okolo a seděl nahoře, ještě jsme si říkali, co tam dělá. Za pár minut jsme slyšeli, jak houkají policajti a sanitka,“ doplňuje další muž ze sousedství.

Obvinění z vraždy

Majitel garáží střílel z nelegálně držené zbraně, pistoli měl mít podle sousedů i muž, který se stal jeho obětí. Jestli měl na držení zbraně povolení, nikdo netuší. „Jednou tady dokonce sousedům s tou zbraní v ruce vyhrožoval, střílel z ní v lese,“ tvrdí další z obyvatel okolních domů. Jestli ji měl u sebe i včera, kdy došlo k hádce u garáží, není jasné.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vražda, za který pachateli hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na 18 let,“ uvedla policejní mluvčí. Ve věci byla nařízena soudní pitva.

Tagy: