Další svědectví o smrti Heřmánka. Výstřelem měl ohrozit jiné lidi, instruktoři ho napomínali

Karel Heřmánek patřil k hereckým legendám.

Nekrolog Karla Heřmánka

Podle náhodného svědka tragické smrti Karla Heřmánka herec svým činem mohl ohrozit ostatní návštěvníky střelnice na Příbramsku, informuje Blesk.cz. Na místě mělo být přítomné i jedenáctileté dítě. Další svědek webu eXtra.cz vylíčil, že se přítomní instruktoři na poslední chvíli pokusili Heřmánkovi v jeho činu zabránit.

Žena popsala děsivý zážitek svého manžela v příspěvku na sociální síti. „S bratrem přijeli s vodkou v ruce a můj muž mě se slzami v očích šel obejmout,“ popsala události žena, která si přála zůstat v anonymitě, informuje Blesk.cz. Ze začátku to byl podle ní úžasný zážitek. Muži si zkoušeli střelbu z různých zbraní, když najednou zaslechli křik a spatřili zraněného muže, jak padá k zemi. „Sedmdesátiletý muž si prohnal kulku hlavou,“ uvedla žena, která v době psaní příspěvku ještě nevěděla, že se jednalo o Karla Heřmánka.

ČTĚTE TAKÉ: Dva roky od smrti Zagorové. Vzpomínala rodina i fanoušci. Margita přinesl věnec z bílých květů

„Kulka proletěla skrz a minula hlavy ostatních, co byli vedle. Instruktoři běželi muže resuscitovat, ale neúspěšně,“ dále napsala. Podle ní se na střelnici v okamžiku neštěstí nacházel také jedenáctiletý chlapec, který ale naštěstí nic neviděl.

Podle dalšího svědka se střelečtí instruktoři snažili ještě na poslední chvíli Heřmánkovi v jeho činu zabránit. „Otočil se a pistoli přitom držel v ruce. Říkali mu, že to nesmí dělat. Asi ho i okřikli, to nevím přesně. Na to neřekl nic a prostě se střelil do hlavy,“ popsal svědek incident pro web eXtra.cz.

Podle manželky přítomného muže Heřmánek svým činem ohrozil životy ostatních lidí. „Ta představa, že manžel tu již nemusel být, je strašná. Doufám, že všichni, co byli na střelnici, budou také v pořádku. Nechápu nezodpovědnost jak doprovodu, tak samotného střelce. Kdyby mířil alespoň na druhou stranu,“ dodala žena.

Podle vedoucí střelnice Bohdany Lukešové však nic nenasvědčovalo tomu, že by si Heřmánek chtěl vzít život. „Usmíval se, bavil se, ptal se. Všechno působilo v pořádku, kdybychom u něj zaznamenali jakoukoli známku nervozity, stresu nebo něčeho podobně neobvyklého, tak bychom se mu snažili ve střelbě zamezit,“ uvedla Lukešová pro eXtra.cz.

Karel Heřmánek zemřel v sobotu. Jeho nečekaný skon zasáhl celé Česko i řadu osobností. „Je mi to hodně líto, Karel byl vynikající a charismatický herec,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS herec Pavel Nový.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Bylo to temné období. Fotbalista Limberský přechází do protiútoku, chce odškodné za stíhání

Tagy: