Chvíle před Heřmánkovou smrtí: Dlouze se díval do mobilu, a pak se zastřelil, tvrdí svědek

Karel Heřmánek hrál například ve filmu Smrt krásných srnců.

Zemřel herec Karel Heřmánek

Úmrtí slavného herce Karla Heřmánka zasáhlo celý svět českého filmu a řadu jeho hereckých kolegů. Svědci popsali jeho poslední okamžiky. Herec se měl zastřelit na střelnici na Příbramsku. Těsně předtím se měl podle svědka události, který popsal situaci pro web Extra, dlouze zadívat do mobilu.

Heřmánek se měl podle webu iDnes zastřelit na střelnici v Příbrami. „Nemohu uvést totožnost mrtvého, nicméně mohu potvrdit, že na střelnici muž ročník 1947 proti sobě obrátil zbraň a zastřelil se. Bližší podrobnosti policie prozatím uvést nemůže, vše je předmětem šetření,“ řekla webu iDnes mluvčí policie Středočeského kraje Barbora Schneeweisová.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel Karel Heřmánek. Měl se zastřelit na střelnici, představiteli fešáka Huberta bylo 76 let

Do médií promluvili také svědkové události. „Stalo se to po poledni, policisté nás tam jako svědky události drželi od jedné odpoledne až do osmi večer,“ řekl redakci Extra jeden z lidí, který byl na místě neštěstí.

Další popsal okamžiky těsně před tím, než si oblíbený herec sáhl na život. „Karel Heřmánek se dlouze zadíval do telefonu a pak zničehonic obrátil zbraň proti sobě a zastřelil se. Bylo to naprosto šokující,“ sdělil svědek.

Zpráva o Heřmánkově úmrtí zasáhla řadu osobností české kultury. „Je mi to hodně líto. Karel byl vynikající a charismatický herec. Bohužel jsme spolu hráli jen ve Fešáku Hubertovi v 84. roce,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS herec Pavel Nový.

VIDEO: Vzpomínky na Karla Heřmánka

„Pane Heřmánku, díky za Vaše hluboce lidské a laskavé postavy, které i v době, která lidskost a opravdovost popírala, přinášely tolik potřebnou naději, že to s námi ještě není tak špatné. Upřímnou soustrast rodině a přátelům,“ napsal ministr kultury Martin Baxa (ODS).

Heřmánek vystudoval brněnskou JAMU, v ročníku byl třeba s Jiřím Bartoškou, Pavlem Zedníčkem nebo Janou Švandovou. Po škole nastoupil do brněnského avantgardního Divadla Na provázku, pak působil v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. V roce 1976 se vrátil do Prahy a do roku 1990 hrál v Divadle Na zábradlí. Následně Heřmánek založil Divadlo Bez zábradlí.

K jeho nejznámějším filmovým rolím patří Lucifer ze snímku Hynka Bočana S čerty nejsou žerty nebo titulní role ve filmu Fešák Hubert. Zahrál si také ve snímcích Krakonoš a lyžníci, Dobré světlo, Kam pánové, kam jdete? a Smrt krásných srnců.

O Heřmánkově úmrtí informovala v neděli rodina na Facebooku Divadla Bez zábradlí, které založil. „Včera v odpoledních hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Heřmánek. Bolest, která nás zasáhla, je nezměrná,“ uvedla.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Rodina se rozloučila s Delonem. Očima člověka rentgenoval, vzpomínal na legendu Trávníček

Tagy:
střelnice smrt rodina sebevražda kultura herec Martin Baxa Pavel Nový Karel Heřmánek Divadlo Bez zábradlí umění, kultura, zábava a média smrt a umírání trestná činnost, právo a spravedlnost