Pejsek létal vzduchem, chtěli ho roztrhnout. Svědkyně popsala útok rotvajlerů v Kobylisích

Po útoku rotvajlerů, kteří utekli majiteli, zůstal v pražských Kobylisích na zemi ležet mrtvý pes. Druhý pak zraněním, která mu způsobili útočící rotvajleři, podlehl po převozu na veterinu. Zraněna byla i majitelka jednoho z napadených psů. „Bylo to peklo,“ uvedla svědkyně incidentu pro web Blesk.

„Pejsek létal vzduchem, trhali ho proti sobě, jako kdyby ho chtěli roztrhnout. Byli to dva rotvajleři, měla jsem je metr od sebe. Tomu druhému pejskovi druhé paní udělali to samé,“ popisovala pro Blesk.cz nedělní incident svědkyně. Řádění rotvajlerů odnesla i jedna z majitelek, která se snažila svého mazlíčka bránit. Žena byla lehce zraněna, svého psa nicméně neuchránila.

ČTĚTE TAKÉ: Krysy kojence málem sežraly zaživa. Přišel o několik prstů, rodiče si všimli až druhý den

Jedno zvíře bylo na místě mrtvé, druhé bylo vážně potrhané. „Na žádost policie jsme vyslali na místo záchranářskou posádku, následně i druhou posádku, protože policie volala ještě jednou, že jsou tam zranění pejsci dva. Na místě jeden z nich svým zraněním podlehl, druhého jsme transportovali na veterinu,“ uvedli zástupci Záchranné služby veterinární Pet-Medic. Pes nicméně nepřežil.

K incidentu došlo v neděli ráno. „Bylo nám oznámeno, že v Šimůnkově ulici v Praze 8 běhají po ulici dva psi, napadají lidi a ostatní psy,“ sdělilo CNN Prima NEWS tiskové oddělení pražské policie. „Po příjezdu na místo policisté zjistili, že se jedná o dva rotvajlery, kteří se s největší pravděpodobností prokousali skrz plot a utekli majiteli,“ doplnili kriminalisté.

Řádění rotvajlerů ukončil až přivolaný majitel, který o incidentu neměl ponětí. „Nyní budeme celou věc prověřovat,“ dodali policisté.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vůdce sekty z Plas šokoval slovy o hromadné sebevraždě členů. Zemřít má podle něj i miminko

Tagy: