Vůdce sekty z Plas šokoval slovy o hromadné sebevraždě členů. Zemřít má podle něj i miminko

Lukáš Stančík alias Bůh šašek

Policie v domě sekty Ohnivý drak

Proč by měli rodiče Faunovi a malá Leontýnka žít v této společnosti? Možná by jim bylo lépe, kdyby všichni spáchali hromadnou sebevraždu, šokoval v novém videu na platformě YouTube vůdce náboženské sekty Ohnivý drak z plzeňských Plas Lukáš Stančík alias „Bůh šašek“. Podle informací CNN Prima NEWS Stančík v podobném duchu vyhrožoval již dříve. V úterý zasahovala v domě sekty policie.

„Všem říkám, že nejen já a mí přátelé jsme pranýřováni širokou veřejností. Proč by měla malá Leontýnka žít v této společnosti? Možná bude lepší, když rodiče Faunovi spáchají hromadnou sebevraždu jako celá rodina,“ šokoval svými slovy „Bůh šašek“ v novém videu.

K TÉMATU: Sekta z Plzeňska láká na Janečkovy peníze? Bůh Šašek tvrdí, že jim miliardář slíbil podporu

V něm si stěžoval na image sekty poté, co zemřela při porodu žena, u které nastaly komplikace při domácím porodu. V monologu zmínil i členy společenství, Štěpána a Barboru společně s jejich malou dcerou Leontýnkou. Té by měly být podle informací CNN Prima NEWS asi dva měsíce.

„Mohou ji vzít s sebou ze světa stejně, jako ji do něj přivedli. Nechceme žít tak, jak žijete vy všichni. Už víme, jak se žije láska a život,“ řekl dále vůdce sekty ve videu.

Nejedná se přitom o jediný případ, kdy mluvil o smrti malého dítěte. „Maminka neustále přistupuje na všechno, co jí říká ‚bába šedivá‘ (démon, který podle Stančíka může ženy posednout, pozn. red.). Od 11. listopadu se tedy může stát to, že rodiče mohou pod polštářem najít udušené miminko. Přitom u něj nikdo v noci nebyl. V následujícím období se tohle bude dít, jen abyste věděli,“ prohlásil na jednom z dalších videí, které bylo později z YouTube smazáno. Stančík podle svých slov „nevyhrožuje, pouze informuje“.

V úterý 1. října probíhal v domě sekty Ohnivý drak policejní zásah. „Na místě provádíme úkony trestního řízení,“ řekla policejní mluvčí Hana Kroftová bez dalších podrobností. Hlídky měly provést domovní prohlídku. „Bůh šašek“ v jednom ze svých příspěvků řekl, že obdržel předvolání a musí uvést u plzeňské policie vysvětlení ohledně vyhrožování a pomluvy.

Otec holčičky po zemřelé člence sekty dále usiluje o svěření dítěte do péče. Dívka však zůstává v péči pěstounů. Stančík přitom v jednom z videí vulgárně vyhrožoval kriminalistovi, který smrt matky děvčátka vyšetřuje.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vůdce sekty v Plasích se vysmíval policistům, že jim zemřou děti, připomněl expert. Jak získává věrné?

Tagy: