Zemřel mladý basketbalový talent. Teprve 17letý Gustav prohrál boj se zákeřnou nemocí

Švédský basketbalový svět postihla veliká ztráta. Teprve 17letý reprezentant Gustav Vagström prohrál svůj boj s blíže nespecifikovanou chorobou. O úmrtí talentovaného mladíka z poloviny května informoval oficiální web klubu Jämland Basket.

Manažer týmu Pecka Johansson pro web Aftonbladet řekl, že se pro všechny jedná o nepředstavitelnou ztrátu. „To se nedá popsat. Myšlenky všech samozřejmě směřují k rodině, která je s naším klubem spojena již přes dvacet let,“ vyjádřil svou lítost. Podle něj byla zdravotní situace mladíka v posledních dvou měsících velmi kritická. Po dlouhém boji se zákeřnou nemocí zemřel 13. května ve zdravotnickém zařízení v Östersundu.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela fotbalová legenda a herec Jim Brown. Hájil lidská práva, hold mu vzdal i LeBron James

Obdobně jako Johansson se ve svém oficiálním stanovisku vyjádřil i tým Jämland Basket. „Všechny naše myšlenky jsou v této těžké chvíli s ním a jeho rodinou,“ stojí v klubovém prohlášení.

Vzpomínku na mladíka sdílel také Adnad Chuck, hlavní trenér klubu, za nějž Vagström hrál. „Naprosto úžasný člověk ve všech ohledech,“ sdělil. Ve stejnou dobu, kdy musel být mladík kvůli zhoršujícímu se zdravotnímu stavu hospitalizován v nemocnici, bojovali jeho spoluhráči o co nejlepší umístění v play-off místní ligy. Rvali se i za něj. „Byla to sezóna a play-off, na které nikdy nezapomenu,“ svěřil se Chuck.

Kromě klubu Jämland Basket zazářil Vagström především v mládežnickém oddílu švédského národního týmu. O jeho talentu a nadání vypovídá i skutečnost, že byl v rámci reprezentace dokonce nominován do všech věkových kategorií. „Gustav byl všestranný mládežnický reprezentant. Budeme si ho pamatovat nejen jako velmi talentovaného a schopného rozehrávače, ale hlavně jako starostlivého a dobrého spoluhráče, kterému šlo vždy nejvíc o zájmy celého týmu,“ uvedla ve svém prohlášení Švédská basketbalová asociace.

Tagy: