Znásilňoval děti, rozhodl soud o vedoucím z Vysočiny. Z výčtu jeho sexuálních praktik mrazí

Ilustrační foto.

Soud za znásilnění chlapců

Krajský soud v Brně v úterý poslal na sedm let do vězení bývalého vedoucího šermířského spolku z Vysočiny, a to za znásilnění, ohrožování mravní výchovy a omezování osobní svobody. Chlapce ze spolku například svazoval, masíroval jim chodidla nebo cucal palce u nohou, a to kvůli vlastnímu sexuálnímu uspokojení. Muž vinu popíral. Čeká jej také ústavní sexuologická léčba.

Rozsudek není pravomocný, obhajoba i obžaloba si ponechaly lhůtu pro případné odvolání k Vrchnímu soudu v Olomouci. Muž zůstává ve vazbě, jelikož se ani po zahájení trestního stíhání nevyvaroval kontaktů s chlapci ze spolku.

ČTĚTE TAKÉ: Slovenka si zazpívala se svým idolem a hned na pódiu ji chytila policie. Zapomněla, že je hledaná

Soudce Michal Zámečník zdůraznil, že obžalovaný neprojevil žádnou lítost. „Naprosto nulová sebereflexe, vůbec si není vědom, že by se dopustil něčeho špatného, naopak veškerou špínu hází na poškozené chlapce,“ řekl Zámečník.

Státní zástupce Jan Adam uvedl, že při hlavním líčení se obžaloba potvrdila prakticky v plném rozsahu a o vině nejsou důvodné pochybnosti. Obžalovaný se podle Adama dopouštěl trestné činnosti několik let, na více chlapcích. Původně obžaloba žádala čtyřletý trest vězení, v úterý Adam návrh upravil na pět let plus ústavní sexuologickou léčbu. Zohlednil například to, že u jednoho z chlapců se projevila posttraumatická stresová porucha. Sazba u znásilnění činí pět až dvanáct let vězení.

Obhajoba v úterý připustila, že vedoucí spolku skutečně chlapcům masíroval nohy, bylo to však prý proto, že se zajímal o zdravou chůzi a zdravý životní styl. Masáže měly ulevit od bolesti nohou související se zvýšenou zátěží při šermu, uvedl obhájce. Svazování označil za hru. Navrhl, aby soud upustil od potrestání a uložil šermířovi jen ambulantní léčení.

„Nejednalo se o žádné zdravotní masáže. Sexuální podtext jeho jednání je zcela zjevný,“ řekl Zámečník. Rozhodl také o odškodnění pro dva chlapce, jeden dostane 300 tisíc, druhý 200 tisíc korun.

Obžaloba popisuje případy, které se staly zhruba v posledních deseti letech. Jde o čtyři chlapce, kterým tehdy většinou ještě nebylo 15 let. Dva z nich u vedoucího doma v Polné na Jihlavsku přespávali po trénincích. Případy dalších dvou chlapců se odehrály ve stanu v noci po šermířských vystoupeních.

Znalkyně z oboru psychiatrie a sexuologie Petra Sejbalová dospěla k závěru, že obžalovaný není pedofilně zaměřený. Uvedla, že jde z psychiatrického hlediska o nezralou osobnost, labilnější, s mnohočetnou poruchou sexuální preference. Obžalovaný je podle znalkyně sexuálně aktivní s ženami i muži, vyhovují mu sadomasochistické praktiky kombinované s fetišismem. Muž v úterý u soudu nevyužil možnost posledního slova před vynesením rozsudku. Při jeho vyhlášení pak nesouhlasně kroutil hlavou.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Čerstvě narozené nemluvně v Praze bydlelo s rodiči ve stanu. Ti byli navíc opilí

Tagy:
krimi Krajský soud v Brně Vysočina znásilnění svazování soud děti šermířský spolek cucání palců