Světové hvězdy filmové hudby již potřetí ovládnou Prahu díky Composers Summit Prague 2024

Hvězdy filmové hudby opět zaplní Prahu. Od 18. do 23. dubna 2024 proběhne již třetí ročník mezinárodního Composers Summit Prague zaměřeného na audiovizuální tvorbu. Mezi potvrzené osobnosti, které se nově k akci připojí, patří trojnásobný držitel Emmy John Debney nebo světová hvězda gamingové hudby a autor k videoherní sérii Assassin's Creed Jesper Kyd. Už tradičně summit zahájí velkolepý koncert nejznámějších filmových hitů v Obecním domě v podání ČNSO. Akreditovaní účastníci se mohou těšit na speciální workshopy, které povedou hollywoodští skladatelé osobně.

Zvýhodněné akreditace lze zakoupit na www.composers.cz. Composers Summit Prague tradičně přiláká oceňované profesionály i odhodlané amatéry audiovizuální tvorby a poskytne inspirativní místo pro edukaci, vzájemnou spolupráci, ale především hodnotnou zpětnou vazbu od hudebních mistrů. Součástí programu v prostorách Prague Marriott Hotel jsou desítky masterclass, lekcí, workshopů a tematických diskusí o filmové, seriálové a gamingové hudbě.

„Další ročník opět posouváme výše, a to i díky zpětné vazbě skladatelů i akreditovaných účastníků. Summit se za dva roky proměnil v největší evropskou akci tohoto druhu a světovou kvalitu hodláme držet i v budoucnu. Česká republika je plná talentů, ale zatím zde není tolik prostoru pro praktickou edukaci, která je v tomto odvětví naprosto zásadní. Summit navíc získává na popularitě v zahraničí, nárůst zájemců z celého světa roste, od čehož si slibujeme lepší propojení s mezinárodní scénou,“ popisuje šéf marketingu a komunikace Jakub Kouřil.

Zahajovací koncert s unikátní projekcí rozezní 18. dubna 2024 Smetanovu síň a představí na jednom pódiu světové skladatele a orchestrátory filmové hudby, kteří osobně uvedou svá nejznámější díla v podání Českého národního symfonického orchestru. Kromě nových tváří se můžete těšit na hollywoodské hvězdy jako je orchestrátorka hudby k oscarovému Pinocchiovi Nan Schwartz, držitel Oscara za hudbu k filmu Pí a jeho život Mychael Danna, dvorní orchestrátor Johna Williamse Conrad Pope a mnoho dalších.

„Summit poskytuje jedinečnou příležitost učit se od těch nejlepších ve svém oboru, opravdových mistrů. Kvalitní intenzivní program zaměřený na praxi, hvězdné obsazení. Takové možnosti často nezískají ani studenti na prestižních univerzitách. Masterclass probíhají v komorním prostředí a nabízejí unikátní šanci získat konkrétní zpětnou vazbu. Právě možnost osobně prokonzultovat vytvořené kompozice s hollywoodskými skladateli je jedním z nejvýznamnějších přínosů celé akce,“ říká jeden ze zakladatelů Composers Summit Prague Jan Šindelovský.

Tagy:
hvězda hudba filmová hudba Česko Praha Gaming Český národní symfonický orchestr Ceny Oscar zpětná vazba Mychael Danna Conrad Pope Composers Summit Prague Prague Marriott Hotel John Debney Jesper Kyd Nan Schwartz Jan Šindelovský