Svou oběť měli umučit a ostatky uvařit. Obvinění z vraždy v Pohodlí na Svitavsku míří k soudu

Dům v Pohodlí na Svitavsku, kam útočníci odvezli svou oběť.

Únos a vražda v v Pohodlí

Hradecký soud zveřejnil část obžaloby na dva muže, kteří měli loni unést a zavraždit jiného muže ve sklepě domu v Pohodlí na Svitavsku. Z dokumentu vyplývá nejen to, že poškozeného nelidsky týrali. Když zjistili, že už nežije, zbavili se těla a dalších důkazů promyšleným a ohavným způsobem.

„Obžalovaní měli napadnout muže jako odplatu za odcizenou marihuanu a naložit jej do auta proti jeho vůli,“ sdělil CNN Prima NEWS mluvčí Krajského soudu v Hradci Králové Martin Kos. V autě jej měli celou dobu mlátit a následně převést do domu v obci Pohodlí na Svitavsku.

ČTĚTE TAKÉ: Sedm let vězení a pokuta v milionech. Státní zástupce navrhl trest pro Berbra za ovlivňování zápasů

„Ve sklepních místnostech ho napadali nejrůznějšími nástroji, například elektrickou strunovou sekačkou,“ řekl Kos. Poté jej svázali a převezli do jiné nemovitosti, kde jej drželi v místnosti, v níž bylo okolo 16 stupňů Celsia. I poté jej napadali a také mu podali léky. Následující den ráno únosci zjistili, že mladík kombinaci léků a nelidského zacházení nepřežil.

„Jejich chování bylo skutečně otřesné, něco takového jsem dlouho neviděl,“ okomentoval případ vedoucí oddělení obecné kriminality pardubické policie Martin Šimek.

Když pachatelé vraždu dokonali, uvědomili si, že je potřeba zbavit se také důkazů, a tak se rozhodli těla zbavit jedním z nejdůkladnějších a zároveň nejodpornějších způsobů. Nejprve sekyrou usekli nohu u kotníku a uvařili ji, aby zjistili, jak dlouho trvá oddělení masa od kosti. Následně v sudu uvařili i zbytek těla, a poté spálili tvrdé části.

„Místnosti, ve kterých k jednání došlo, uklidili a nástrojů se následně zbavili ve sběrně druhotných surovin,“ řekl Kos.

Nyní muži čelí obžalobě ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za což jim hrozí nejvyšší tresty. Případ projedná pardubická pobočka krajského soudu. V Hradci Králové začne jednání 15. dubna ve zdejší největší jednací síni.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zastal se ženy a sám skončil v kómatu. Musel jsem se učit znovu mluvit, řekl Gabriel u soudu

Tagy: