Čtrnáctiletý chlapec byl nalezen mrtvý v lese v Unhošti. Zřejmě se zastřelil

  • Téma: Krimi
  • ČTK
  • CNN Prima NEWS
  • Aktualizováno 29. září 2021 09:08

Čtrnáctiletý chlapec byl nalezen mrtvý v lese v Unhošti

V Unhošti na Kladensku zemřel v úterý večer čtrnáctiletý chlapec. Nalezen byl v lese se střelným poraněním hlavy. Policie dosavadním vyšetřováním zatím vyloučila cizí zavinění, informovala policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Zřejmě se tedy zastřelil sám.

„V úterý večer vyjížděli krajští kriminalisté na základě oznámení na linku 158 na Kladensko, kde byl v lese nalezen teprve čtrnáctiletý chlapec se střelným poraněním hlavy a bohužel již bez známek života,“ řekla Suchánková.

Na místě byla i střelná zbraň, kterou kriminalisté zajistili k podrobnému znaleckému zkoumání, u chlapce nařídili soudní pitvu ke zjištění přesné příčiny smrti. „Již nyní ale z dosavadních šetření a provedených úkonů nevyplývají podezřelé okolnosti, tedy že by na smrti chlapce měla podíl další osoba,“ dodala mluvčí.

„Kriminalisté budou prověřovat veškeré okolnosti této pro rodinu citlivé a značně tragické události. Nicméně s ohledem na nízký věk oběti a současně i zákonné normy již nebudeme komentovat žádné detaily tohoto případu,“ uvedla Suchánková.

Na místě zasahovali také záchranáři. „Mohu potvrdit, že byl na místě lékař, který konstatoval smrt. Byl dovoláván koroner, na místě to již toho času šetřila policie,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Homolová.

Tagy: