Těhotnou expřítelkyni kopl do břicha. Byt podpálím a vás zabiju, křičel nyní odsouzený agresor

Okresní soud v Lounech poslal v pondělí do vězení 28letého recidivistu Dominika Marka původem z Chomutova. Ten podle rozsudku brutálně napadl svou těhotnou expřítelkyni a jejího partnera. Ženu v devátém měsíci těhotenství ležící na zemi dokonce kopl do břicha se slovy, aby její dítě zemřelo. Případu se věnuje redakce CNN Prima NEWS.

Incident se odehrál loni v prosinci v bytě v severočeském Žatci. Dominik Marek se vydal za svou bývalou přítelkyní, která byla ve vysokém stupni těhotenství. Do porodu jí zbývalo jen několik týdnů.

ČTĚTE TAKÉ: Spoutaný a ubodaný. Slovensko řeší vraždu seniora už deset let, soud brzdí chování svědků

V návalu zlosti agresor podle rozsudku vykopl dveře jejího bytu a zaútočil i na jejího současného partnera. „Napadl poškozeného údery pěstmi, a to nejméně desetkrát do zadní části hlavy a úderem pěstí do nosu. Poškozená se je snažila rukou od sebe odtrhnout, když ji obžalovaný kousl do pravé ruky a odstrčil ji od sebe. Ona spadla na zem, na pravý bok. Když takto ležela na zemi, tak ji následně kopl do levé části břicha,“ popsal incident soudce Jan Jouza.

Když na místo přijela hlídka policie, Marek začal své ex i jejímu partnerovi vyhrožovat. „Oběma vyhrožoval, že přeje dítěti smrt, čímž myslel dítě, které poškozená čeká. Říkal, že se vrátí, až ho policie pustí a že je zabije. Říkal i to, že vezme toluen a že rozbije všechny okna a že to tam podpálí, že tam hodí flašku s benzínem, že chcípnou,“ přečetl výhrůžky soudce.

Mladé 26leté ženě Marek způsobil otok v obličeji i bolesti břicha, jejímu partnerovi zase zranění nosu a bolest zad. Ošetřit je museli lékaři v žatecké nemocnici. Před soudem se osminásobně trestaný recidivista omlouval. „Bohužel je to pravda a hodně mě to mrzí. Udělal jsem to pod vlivem alkoholu. Už to nikdy neudělám a budu žít řádný život, až mě propustí z vězení,“ reagoval a před soudem vinu přiznal.

Ve věznici s ostrahou má zkušený recidivista strávit 20 měsíců. „Soud rozhodl v souladu s návrhem státního zástupce po přijatém prohlášení viny. Co se týče návrhu trestu, tak ten byl mírně snížen oproti předchozímu návrhu státního zástupce. Domnívám se, že ten trest aktuálně uložený je zcela přiměřený, proto jsem se také vzdal práva na odvolání,“ řekl státní zástupce Tomáš Voldřich. Rozsudek je pravomocný.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V Ostravě bili školáka, dav lhostejně procházel. Mladík se agresorům postavil, dostal ocenění

Tagy: