Tenisový elegán slaví narozeniny. Kdy chystá Federer návrat na kurty a jak si vydělává?

Wimbledon poosmé...

Federer slaví narozeniny

Tenista Roger Federer slaví 41. narozeniny. V současnosti ho kvůli zranění na kurtech neuvidíte, vydělává si v reklamách a plánuje konec velkolepé kariéry. Ten se blíží, ale sám Švýcar netuší, kdy přesně přijde.

Fanouškům už se stýská. Naposledy hrál Roger Federer před rokem ve Wimbledonu. Stal se nejstarším hráčem, který tam dokráčel až do čtvrtfinále. Pak ale podstoupil třetí operaci kolen a už se na kurtech neobjevil.

Švýcar postupně ztrácel bod za bodem, až vypadl ze žebříčku ATP, do kterého vstoupil jako 16letý mladíček v roce 1997. Návrat vítěze dvaceti grandslamů se už ale blíží. V září by měl hrát na Laver Cupu v Londýně. A dál se uvidí. Připustil ale, že se blíží definitivní konec.

„Miluju vítězství, ale když nebudu konkurenceschopný, bude lepší skončit. Není to tak, že tenis potřebuju ke štěstí. Já šťastný jsem,“ nastínil.

Není divu. S manželkou Mirkou vychovávají čtyři děti. Navíc za propagaci velkých firem dostal za poslední rok více než dvě miliardy korun, což je za hraní v reklamách více než slušný honorář.

Tagy: