To je hodně špatný vtip. Fanoušci nejdříve nevěřili zprávě o smrti zpěváka Žbirky

Nekrolog Mekyho Žbirky

Českou a slovenskou popmusic ve středu večer zarmoutila zpráva o smrti zpěváka Mira Žbirky. Pod příspěvkem na Facebooku, který informoval o jeho skonu, jsou již v tuto chvíli tisíce komentářů od fanoušků, kterým Žbirka zůstane v srdci.

Když se na sociálních sítích objevil příspěvek o zpěvákově smrti, mnozí z fanoušků nechtěli smutné zprávě uvěřit. Doufali, že ji špatně pochopili. „To je hodně špatný vtip, který se za vtip nedá ani považovat. Hnus,“ napsal jeden z fanoušků.

„Zprávy o mé smrti jsou pravdivé. To by řekl Meky, kdyby žil,“ stálo s datem 10. listopadu na zpěvákově profilu.

“Správy o mojej smrti sú PRAVDIVÉ” to by řekl Meky, kdyby žil… 🖤MIRO ŽBIRKA🖤 21.10.1952- 10.11.2021

Posted by Miro Zbirka on Wednesday, November 10, 2021

Žbirka zemřel v 69 letech. „Miro zůstane navždy v mém srdci, miluji ho a jeho písničky celý život. Nemůžu uvěřit. Jsem vděčná, že jsem mohla byt v létě na jeho koncertě. Děkuji za všechny ty krásné písničky,“ uvedla uživatelka sociální sítě.

Mnozí fanoušci legendárního zpěváka poslouchali už od dětství. „Moc mě to mrzí, strašně moc. Vyrůstala jsem na vašich písních. Byl jste tak dobrý, že jste porazil i Karla Gotta ve Zlatém slavíkovi. Patří vám veliký dík, uznání a respekt za vše, čím jste nás těšil, za váš nádherný hlas a dobré srdíčko, jen jste tu měl být ještě déle. V téhle hrozné době už jsme přišli i o vás. Je to takové malé vyznání, protože tomu stále nemohu uvěřit. Budete z nebe zářit jako jedna z nejjasnějších hvězd,“ sdělila další fanynka.

Poslední hudební legenda

„Všechno poctivé, cenné a krásné se ze světa nějak vytrácí. Díky, Miro, že jsi byl, že jsem měl tu čest tě poznat, že jsi svou hudbou Beatles formoval můj život od mládí. Ačkoli mě tvůj odchod na věčnost zarmoutil, tvá hudba zůstane navždy v duších nás všech, kteří tě rádi poslouchali a měli tě rádi. Odpočinutí věčné dej mu, Pane, a světlo věčné ať mu svítí,“ vzkázal jeden z uživatelů Facebooku.

Někteří z fanoušků na zpěváka zavzpomínají přehráním jeho písniček. „Jsem naprosto odrovnaný. Vůbec nemám slov. Snad dokážu jen říct, ať je ti tam nahoře dobře, Meky. Až přijedu domů, vytáhnu všechny jeho desky a kazety, co mám, a na jeho počest je všechny přehraju,“ slíbil posluchač.

„Nikdy jsem si nemyslel, že budu brečet pro zpěváka popmusic. Zjistil jsem, že toho chalana a džentlmena mám pod kůží hlouběji, než jsem si uvědomoval. Děkuji, za krásné písně, které nám věnoval,“ dodal další.

Pod příspěvkem se také objevil komentář, že Žbirka byl „poslední hudební legenda, rocker a gentleman“. „Anglický černý humor byl, je a bude vždy nej. Stejně jako Meky,“ napsal fanoušek.

V roce 2020 natočil oceňovaný režisér Šimon Šafránek celovečerní dokument Meky, který pojednává o životě slovenské legendy Mekyho Žbirky. Na film se můžete podívat zde.

Tagy: