Tohle autíčko není hračka. Má benzinový motor a stojí více než Škoda Fabia

Motokára ve tvaru dobového Porsche 911 vznikla na začátku 80. let. Pohání ji motor Hondy, řadí se dvoustupňovou převodovkou. Jede až 25 km/h. Nyní je na prodej za 14 900 eur, tedy asi za 390 tisíc korun.

Pojízdná autíčka ve tvaru skutečných sportovních vozů nebo SUV jsou mezi dětmi a jejich rodiči velmi populární. Téměř 40 let staré Porsche 911 Junior ale rozhodně není příkladem obyčejné hračky. I když je převlečené za klasický model automobilky ze Zuffenhausenu, jde o pravověrnou motokáru, se kterou se lze vydat třeba i na okruh.

Pod zádí maličkého porsche se totiž neukrývá elektromotor, ale plnohodnotná benzinová jednotka Honda. Jde o čtyřtaktní jednoválec o objemu 83 ccm, který produkuje výkon 1,6 kW, tedy 2,2 koně. Pohání zadní kola přes dvoustupňovou manuální převodovkou vybavenou i zpátečkou.

Maximální rychlost slušivě střižené motokáry je 25 km/h, ale podle prodejce ji lze regulovat. Každopádně by bylo bezpečnější, kdyby se do plastového sedadla v jednomístném stroji nasoukal zkušenější jezdec než dítě začátečník.

Ačkoliv Porsche 911 Junior pochází z roku 1983, má najeto pouhých 10 kilometrů. Podle prodejce je tedy ve stavu nového vozu, což dosvědčují přiložené fotografie. I proto stojí více než kdejaké nové auto. Aktuálně je k mání za 14 900 eur, tedy asi 390 tisíc korun (na prodej je zde). Nejde ale o výjimečnou cenu. Třeba dvoumístné zmenšeniny dobového Porsche mohou dosahovat dvojnásobku.

Tagy: