Tom Hanks prodává svou Toyotu. Jeho podpis na palubní desce ztrojnásobil cenu

Tom Hanks prodává své auto. Toyota Land Cruiser FJ40 z roku 1980 je v dokonalém stavu, tedy až na pár oděrek z nesčetných cest do terénu. Herec si auto vylepšil o řadu komfortních prvků, včetně klimatizace nebo sedadel. Vyměnil dokonce i motor pod kapotou.

Toyota Land Cruiser FJ40 patří mezi sběrateli klasických off-roadů k velmi oblíbeným modelům. Jeden si pořídil i hollywoodský herec Tom Hanks. Na první pohled je ale patrné, že mu tolik nešlo o zachování původního vzhledu a techniky. Místo toho si auto upravil tak, aby bylo pro něj co nejvíce pohodlné.

Začalo to výměnou motoru. Původní řadový šestiválec nahradil modernější a výkonnější V6 z dílny General Motors. Jednotka řady L35 má výkon 180 koní a přes manuální pětistupňovou převodovku pohání samozřejmě všechna čtyři kola. Tom Hanks přidal vozu také posilovače brzd a řízení, kterými model z roku 1980 nebyl vybaven. Mírně přizvedl podvozek.

Původní Toyota měla pouze topení. Hanks ji však rád provozoval na cestách v Kalifornii, a tak přikoupil i účinnou klimatizaci. Na palubě je navíc modernější stereo přehrávač na kazety a rádio, který je vybaven čtyřmi reproduktory. Původní sedadla vystřídala ergonomičtější od Porsche. Kupující ale dostane i originální sezení jako bonus.

Toyotu Land Cruiser FJ40 draží v internetové aukci síň Bonhams. Herec se během fotografování vozu nechal se svým strojem také zvěčnit. Navíc přidal i podpis lihovým fixem na palubní desku. I to výrazně zvedá jeho cenu. Očekávaná částka se tak pohybuje okolo 2,8 milionu korun, což je přibližně třikrát více, než za co se dobové FJ40 prodávají. Přihodit může každý (zde).

Tagy: