Satoranského křest ohněm v USA: Byl u toho, když zastřelili dceru sprintera Gaye

Nejslavnější český basketbalista Tomáš Satoranský si v NBA v týmu Chicago Bulls přijde na několik milionů korun ročně, což z něj dělá nejbohatšího českého sportovce. Dalo by se říct, že žije svůj americký sen, bohužel poznal i stinnou stránku USA. Během své první sezony ve Spojených státech se ocitl u přestřelky s tragickým koncem.

Denník Blesk odhalil šokující výpověď nejbohatšího českého basketbalisty. Zažil přestřelku, při níž zemřela teprve patnáctiletá dcera amerického sprintera Tysona Gaye. Ta se ke střelbě přichomýtla náhodou. Utrpěla však střelná zranění, na jejichž následky později zemřela.

„Stalo se to v mé nováčkovské sezoně, když jsme byli s týmem Wizards na exhibici v Kentucky,“ řekl Satoranský v podcastu Bez Frází.

„Po zápase jsme šli do klubu a najednou byla slyšet rána a celý klub šel ihned k zemi. Tedy všichni, kromě nás dvou Evropanů, kteří netušili, co se děje. Mysleli jsme si, že DJ zahrál nějaký zvuk, takže jsme tam zůstali stát jak nějací blbci,“ pokračoval Satoranský.

Posléze se dozvěděli, že v areálu byl někdo postřelen. Šlo o dceru atletického šampiona Tysona Gaye, patnáctiletou Trinity Gayovou.

„Nebylo to nic příjemného. Ochranka nás naštěstí pak rychle vyvedla ven z klubu,“ dodal český basketbalista.

The Guardian uvedl, že dcera sprintera byla zastřelena 16. října 2016 při přestřelce mezi posádkami dvou aut před restaurací Cook Out. Zbloudilá kulka Trinity smrtelně poranila na krku a rozsáhlému zranění po hodině podlehla. Satoranský si prožil v USA doslova křest ohněm. Od té doby nic podobného naštěstí nezažil.

Tagy: