Za selfie zaplatil životem. Mladík chtěl odvážnou fotku na Instagram, spadl z 68. patra

Katastrofou skončil pokus známého instagramera o působivou fotku. Remi Lucidi si chtěl pořídit selfiečko na vrcholu hongkongského mrakodrapu, třicetiletý Francouz však spadl z 68. patra a zemřel. Do budovy pronikl lstí – tvrdil, že jde navštívit kamaráda, popsala zahraniční média.

Naposledy byl Remi Lucidi spatřen živ ve čtvrtek zhruba v 19:30, když z vnější strany výškové budovy klepal na okno ve snaze přivolat si pomoc. To zpozorovala pokojská, která ihned zkontaktovala policii, uvedl portál South China Morning Post. Chtěl pořídit odvážnou fotku, to se ale nepovedlo. Mladý dobrodruh uklouzl a zřítil se z 68. patra mrakodrapu Tregunter Tower v Hongkongu, ten je vysoký necelých 220 metrů. Lucidi byl na místě mrtvý.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůzyplný nález dětí: V kufru se rozkládal rozřezaný influencer, jeho paže plavala v potoku

Aby pronikl do budovy, personálu sdělil, že jde navštívit kamaráda ve 40. patře. Když členové ochranné služby zjistili, že muž, na kterého se odvolával, návštěvníka nezná, vydali se ho zadržet. Bylo však pozdě. Bezpečnostní kamery chvíli předtím zachytily, jak influencer vystupuje z výtahu v 49. patře a vydává se po schodišti do nejvyššího patra, napsal web Sky News.

Ochranka našla už jen násilím otevřené dveře vedoucí na střechu. Lucidiho, který je na sociální síti známý pod přezdívkou Remi Enigma, už na budově nenašli. Jeho tělo leželo pod mrakodrapem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se na další šokující kousky muže, který spadl z mrakodrapu

Na střeše našla policie jeho kameru. Ta byla podle vyšetřovatelů plná videí s dalšími velmi riskantními kousky. Milovník extrémního sportu krátce před svou smrtí zveřejnil na svém profilu fotografii zachycující panoráma Hongkongu.

Třicetiletý Francouz pravidelně bavil své sledující záznamy z kaskadérských počinů z celého světa. Na mrakodrapy a jiné výškové stavby šplhal například v Paříži, Portugalsku, Bulharsku, na Ukrajině nebo třeba v Dubaji. „Život je příliš krátký na to, abychom honili jednorožce,“ napsal k jednomu ze svých posledních příspěvků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jaká úžasná žena, vyznal se Russell Crowe. Osobnosti vzpomínají na Sinéad O’Connorovou

Tagy: