Dvě oběti si v neděli vyžádal tragický incident na vlakovém nádraží Carlton v australském Sydney. Kočárek s dvouletými dvojčátky sjel pod blížící se vlak a i když jejich otec skočil do kolejiště, aby své dcery zachránil, přijíždějící vlak usmrtil jeho i jednu z holčiček. Druhá dívka vyvázla jako zázrakem bez zranění, uvedla australská média.
Tragická událost se stala v neděli krátce po poledni australského času, upřesnil web 7news. Rodina 40letého Ananda Runwala právě čekala na vlak na nádraží Carlton v Sydney, když zřejmě náhlý poryv větru odfoukl kočárek s dvouletými dvojčaty do kolejiště.
ČTĚTE DÁLE: Žena objevila při nákupu vzácnou desetikorunu za statisíce korun. Máte ji v peněžence i vy?
Runwal okamžitě seskočil z nástupiště a snažil se vytáhnout své děti zpátky na peron. Ve stejnou chvíli ovšem nádražím projížděl vlak. Svědci se snažili gestikulací na strojvedoucího vlak zastavit, ale již bylo pozdě. Mnohatunový kolos usmrtil Runwala i jednu z jeho dcer.
Druhá z dívek jako zázrakem vyvázla bez zranění, uvedl web ABC News. Svědci přivolali pomoc. „Záchranáři reagovali okamžitě. Na místě uviděli kočárek a slyšeli nářek vycházející zpod vlaku,“ přiblížil policejní mluvčí Paul Dunstan. Zdrcená matka se podle něj po tragédii psychicky zhroutila.
#BREAKING: Emergency services were called to Carlton Railway Station on Sunday following reports a pram carrying two children had rolled onto the tracks from the platform. https://t.co/4pyYFFKJBu
— ABC News (@abcnews) July 21, 2024
Okolnosti incidentu vyšetřuje australská policie. „Nejsme si úplně jistí, zda se to stalo vlivem silného větru,“ řekl Dunstan. Uvedl však, že rodiče sundali z kočárku ruce „na velmi, velmi krátkou dobu“.
„Pro rodinu a komunitu lidí z distriktu St. George je to velmi smutný den,“ konstatoval ve vyjádření na síti X premiér státu Nový Jižní Wales Chris Minns. Zároveň ocenil profesionální práci záchranářů a policistů. Australské úřady přislíbily zavést opatření, aby se podobné události již neopakovaly.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obědy v Česku dál zdražují. Restaurace se chtějí „zahojit“, ceny naráží na strop, míní experti