Auto v protisměru smetlo rodinu na kolech. Jana zemřela, 10letý syn bojuje o život

Výlet mladých rodičů s desetiletým synem na Slovensku se změnil v obrovskou tragédii. Trojice se vydala na kolech z Banské Bystrice směrem na horský průchod Šturec. Těsně za Bystricí je srazil protijedoucí vůz. 41letá žena nehodu nepřežila, desetiletý chlapec je ve vážném stavu. O případu informovala slovenská média.

Podle očité svědkyně dopravní tragédie jela rodina na kole vzorně za sebou. Rodiče jeli vpředu a vzadu a chlapec mezi nimi. „Všechno jsem viděla ve zpětném zrcátku. Když začal náhle táhnout do protisměru, sama sebe jsem se ptala, co to dělá. Najednou jsem jen viděla letět těla,“ prozradila pro web Pluska.sk krátce po nehodě ještě viditelně roztřesená žena.

„Pětačtyřicetiletý muž v osobním autě z doposud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde byla skupina cyklistů. Došlo ke kolizi se ženou, která na místě zraněním podlehla, a s nezletilým synem, který byl s těžkými zraněními převezen do nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Mário Bóna.

Mimoriadne tragická udalosť sa stala v obci Harmanec.

Posted by noviny.sk - spravodajstvo TV JOJ on Saturday, June 12, 2021

Pro vyšetřovatele nehody je případ o to náročnější, že manžel usmrcené ženy je jejich kolega, protože pracuje u dopravní policie. Podle deníku Nový čas při nehodě zemřela 41letá maminka Jana, desetiletý Miško je ve vážném stavu.

Rodina prý cyklistické výlety milovala. „Chodili (na kola) velmi často. Procestovali doslova kus Slovenska. Mišo se dokonce zúčastňuje různých závodů. Teď se psychicky úplně zhroutil. Je to obrovská tragédie,“ citoval web rodinného známého.

Za nehodou zřejmě stojí mikrospánek

Podle informací TV JOJ řidiče auta přemohl mikrospánek a v době srážky nebyl při vědomí. Po nehodě zůstal muž v šoku. „Alkohol u řidiče nezjistili. Na místě byl i znalec z oboru silniční dopravy, zdravotnictví a členové posttraumatického týmu,“ dodal Bóna.

Podle svědkyně se záchranáři snažili ženu ještě dlouhou dobu resuscitovat, ale neúspěšně. „Navzdory jejich maximálnímu úsilí se to nepodařilo,“ sdělila mluvčí záchranářů Alena Krčová. O chlapci, kterého záchranáři převezli ve vážném stavu do Rooseveltovy nemocnice, bližší informace neposkytla. Podle médií ale musel okamžitě na operaci.

Tagy: