Tragédie na Žďársku. Náraz auta do stromu nepřežili tři mladí lidé, jedné z obětí bylo 15 let

Při dopravní nehodě na Žďársku zemřeli tři mladí lidé

Tragická nehoda na Žďársku: Zemřeli tři mladí lidé

Při dopravní nehodě na Žďársku zemřeli v sobotu odpoledne tři mladí lidé. Osobní auto, ve kterém jeli, mezi obcemi Rousměrov a Bory vyjelo mimo silnici, převrátilo se na střechu a narazilo do stromu, informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Nehoda se stala na silnici třetí třídy, policie se o ní dozvěděla kolem 14:40. V autě zahynuli všichni cestující. „Jak vyplývá z ohledání místa nehody, devatenáctiletý řidič s osobním vozidlem vyjel v levotočivé zatáčce v lesním úseku mimo komunikaci do příkopu, kde se vozidlo převrátilo a střechou narazilo do vzrostlého stromu. Ve vozidle cestovali kromě řidiče dva spolujezdci ve věku 19 a 15 let,“ uvedla Čírtková.

Vyšetřováním nehody se zabývá kriminální policie. Havarované vozidlo je zajištěné pro účely trestního řízení. „V souvislosti s dnešní tragickou nehodou apelujeme na všechny řidiče, aby jezdili opatrně a brali zřetel na změnu klimatických podmínek. kdy se zejména v lesních úsecích může vytvářet mlha, vozovka může být mokrá a pokrytá listím, což může při vyšší rychlosti vést ke smyku vozidla, uvedla Čírtková.

Tagy:
strom nehoda smrt silnice dopravní nehoda auto tragédie mladí náraz Žďársko okres Žďár nad Sázavou