Tragédie v centru Prahy: Muž uvízl v kontejneru na elektroniku, pomoc přišla pozdě

Muž zemřel poté, co uvízl v kontejneru na elektroniku.

Muž uvízl v kontejneru

Záchranné složky v Praze v pondělí večer vyjížděly k mladíkovi, který se zasekl v kontejneru na elektroodpad. Záchranáři už mu na místě nemohli pomoct, s největší pravděpodobností se udusil. Podobných případů zaznamenávají pražští hasiči v poslední době mnohem častěji.

Záchranné složky vyjížděly asi v osm hodin do Žitné ulice v centru Prahy. Sjížděly se ke kontejneru na elektroodpad, kde uvízl osmadvacetiletý muž, a nemohl se z něj dostat ven. Poté, co ho hasiči vyprostili, nedýchal. Nepomohlo ani to, že se ho záchranáři snažili oživit.

ČTĚTE TAKÉ: Výbuch podomácku vyrobené bomby zranil muže na Domažlicku. Ležela v krabici před domem

„Na místo proto přijeli kriminalisté, kteří zjišťují příčiny a okolnosti této tragické události,“ uvedl mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Mladík se v červeném kontejneru kvůli uvěznění nejspíše udusil. „Aby detektivové vyloučili cizí zavinění, byla nařízena soudní pitva,“ sdělil Hrdina.

Na to, aby nikdo do kontejneru na elektroodpad nevstupoval, upozorňuje i nápis. Přesto ho lidé ignorují a pro drobnou elektroniku se snaží dostat dovnitř. Podle pražských hasičů není pondělní případ v poslední době ojedinělý. „Během tří měsíců jsme zasahovali u tří, čtyř případů, kdy jsme vyprošťovali člověka z kontejneru,“ řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Nejčastěji se podle nich jedná o lidi bez domova.

„Pokud si člověk voláním nezavolá pomoc, tak mu hrozí, že tam zůstane dlouhou dobu,“ dodal Kavka. Podobně hrůzný případ, kdy muž v kontejneru na elektroodpad zemřel, se stal i před půlrokem v Plzni. Muž v něm dokonce uhořel.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rodinný dům na Jablonecku se při požáru rozpadl hasičům před očima. Ukázali děsivé záběry

Tagy:
policie Plzeň Hasičský záchranný sbor elektronika kontejner elektroodpad Praha Martin Kavka Richard Hrdina Policie České republiky spotřební elektronika kontejnery