Kolem hrůzy u Macochy je řada nejasností. Obyvatelé promluvili o činu, místo plní svíčky

Policisté tragickou událost stále vyšetřují.

Pokračování tragédie u Macochy

Po tragickém skoku matky se dvěma dětmi do propasti Macocha zůstává událost i nadále zahalena řadou tajemství. Policie nechce kvůli citlivosti případu věc komentovat. Těla hasiči vyzvedli ze dna propasti v pátek večer. V sobotu už na místě opět byli turisté. Těm tragédii připomínají svíčky hořící na můstku nad propastí.

Klidné páteční odpoledne, které se v minutě změnilo ve velkou tragédii. Když asi třicetiletá žena přicházela s kočárkem a dvěma dětmi k vyhlídce, nikdo netušil, co strašného se chystá udělat. Podle svědků měla vytáhnout mladší dítě z kočárku a pak s oběma skočit do víc než 130metrové propasti. Nedokázali jí v tom zabránit ani přítomní svědci a křičící dcera v jejím náručí.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily děsivé události u Macochy: Nedělejte to, křičel číšník. Děti před skokem plakaly

„Naše operační středisko vyslalo na místo dva lékařské týmy, inspektora provozu a také vrtulník. My už jsme bohužel žádné z osob pomoci nemohli,“ uvedla CNN Prima NEWS Michaela Bothová, mluvčí záchranky Jihomoravského kraje. Proč se žena rozhodla ukončit život nejen svůj, ale i svých dětí, zatím nikdo neví. Policie mlčí. Už v pátek prohlížela na parkovišti auto, které zřejmě ženě patřilo, a vyslýchala také svědky.

Při podobných neštěstích bývá nakonec případ odložen. Policisté totiž nemají koho obvinit. Lidé, kteří u Macochy pracují, jsou v šoku, přestože jsou na obdobné lidské tragédie v tomto místě zvyklí. Na dně propasti dobrovolně ukončí svůj život každoročně několik lidí. Vůbec poprvé jsou však mezi obětmi i děti. „V Moravském krasu jsem zaměstnán 25 let a takovouhle strašně tragickou událost, bohužel, si nepamatuje nikdo z nás,“ popsal strojník lanové dráhy na Macoše Radek Blažek.

Den po tragédii už na Macoše vše fungovalo v běžném provozu. Jen lidé, kteří tady v pátek obsluhovali a byli svědky nešťastné události, dostali až do pondělí povinné volno.

Tagy: