Detaily děsivé události u Macochy: Nedělejte to, křičel číšník. Děti před skokem plakaly

Matka měla přistavit kočárek na horním můstku propasti a s oběma dětmi skočit přes zábradlí.

Detaily děsivé události u Macochy

Ženu, která se svými dvěma plačícími dětmi skočila do propasti Macocha, se pokoušel zastavit číšník z nedaleké restaurace. „Paní, nedělejte to!“ měl na ni podle informací CNN Prima NEWS křičet těsně před tragédií. Jeho zoufalá výzva však byla marná a trojice skončila ve více než 130metrové hloubce. Nikdo z nich pád nepřežil.

Zhruba třicetiletá žena se dvěma malými dětmi měla během pátečního odpoledne přijít na horní můstek propasti. Nikdo z procházejících turistů netušil, jaká tragédie se před nimi odehraje. Žena nejprve odstavila kočárek, z něj vzala do náručí batole, poté i jeho tříletého sourozence a všichni společně zamířili k vyhlídce, kde jim před skokem bránilo již jen metr a půl vysoké zábradlí. Poté, co ho překonali, skončili všichni tři v hlubinách propasti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladík na elektrokoloběžce se v Kladně srazil s autobusem, lékaři mu už nepomohli

„Krátce před půl jednou jsme dostali oznámení o pádu tří osob do propasti Macocha. V tuto chvíli mohu potvrdit, že šlo o jednu dospělou osobu a dvě nezletilé,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí Policie Jihomoravského kraje Pavel Šváb.

Záchranáři již nemohli dětem pomoct

Do vyšetřování se za policejní páskou zapojila desítka kriminalistů. Záchranáři po příjezdu k místu neštěstí zjistili, že pád do Macochy nikdo nepřežil. „Naše operační středisko vyslalo na místo dva lékařské týmy, inspektora provozu a také vrtulník. Žádné z osob už jsme bohužel pomoci nemohli,“ popsala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Na nedalekém parkovišti zůstalo také opuštěné auto s registrační značkou Moravskoslezského kraje. Policisté jej zapečetili a nevyloučili, že právě v něm žena i s dětmi k Macoše přijela. „Na místě byli policisté i kriminalisté a dělali všechny potřebné úkony,“ doplnil Šváb. S ohledem na citlivost tragédie, při které zemřely dvě děti, odmítá policie smutný případ dál komentovat.

Tagy: