Tragédie hvězdy NASCAR. Tchyně spáchala rozšířenou sebevraždu, zastřelila manžela i vnuka

Závodník NASCAR Jimmie Johnson srodinou

Tchyně šampiona NASCAR zastřelila manžela a vnuka

Svět motorismu řeší rodinnou tragédii jedné ze svých nejzářivějších hvězd. Tchyně Jimmieho Johnsona, sedminásobného šampiona NASCAR, měla zastřelit svého manžela, jedenáctiletého závodníkova synovce a pak i sebe.

Sedminásobný šampion seriálu NASCAR Cup Series Jimmie Johnson schytal v kariéře mnoho tvrdých nárazů. Žádné bezpečnostní prvky ale nepřipraví na to, co prožívá americký závodník v posledních hodinách. Jeho manželka Chandra přišla po takzvané rozšířené sebevraždě o rodiče a synovce. Podle prvních zpráv od vyšetřovatelů její matka Terry Janwayová zastřelila svého manžela i vnuka a poté obrátila zbraň proti sobě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Po tragickém pádu přejela závodníka soupeřova motorka. Jeho smrti přihlížel osmiletý syn

„Je traumatizující, že rodina, která tolik přispěla naší komunitě, byla součástí takového incidentu. Ještě víc nás zamrazilo, když jsme zjistili, že jsou do toho zapleteny děti. Oba jsem je znal,“ uvedl Marlon Coleman, starosta Muskogee, kde se tragédie udála.

Policie do rodinného domu Janweyových přijela poté, co sama Terry zavolala na tísňovou linku a nahlásila výtržnost se zbraní, načež zavěsila. Když policisté dorazil, našli u vchodových dveří jedno tělo. „Krátce po příjezdu policisté uslyšeli další výstřel z větší vzdálenosti uvnitř domu,“ popsala situaci vyšetřovatelka Lynn Hamlinová.

V budově pak zasahující strážníci našli další dvě mrtvé osoby. Po tragédii se Johnson, který startoval i v nedávné 24hodinovce v Le Mans, odhlásil z víkendového závodu NASCAR Cup Series v ulicích Chicaga. Není to poprvé, co se musí Johnson vypořádat se ztrátou blízké osoby. V roce 2014 už přišel o bratra Jordana, který se v sedmadvaceti letech zabil při skydivingu.

Tagy: