Tragédie ve Strakonicích. Při seskoku padákem na přesnost zemřel poblíž letiště voják

Při seskoku padákem zahynul v pondělí vpodvečer ve Strakonicích jednapadesátiletý muž. Obětí tragické události se stal voják z povolání, uvedla mluvčí generálního štábu Magdalena Dvořáková. Nehoda se stala poblíž letiště. Policie o případu v úterý informovala na svém webu. Podle jejích informací se neštěstí stalo při cvičném seskoku na přesnost. Na nedalekém letišti má zázemí strakonický 25. protiletadlový raketový pluk.

„Muž následkům zranění na místě podlehl. Příčiny pádu jsou předmětem dalšího vyšetřování. Událostí se zabývají strakoničtí kriminalisté a Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod,“ uvedla jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V Mariánských Lázních hořela bytovka. Hasiči našli jednoho mrtvého, pět lidí evakuovali

Muž zemřel na místě ještě před příjezdem záchranářů. „Na místo byly vyslány jak pozemní posádky, tak letecká záchranná služba. Zasahující lékař mohl pouze konstatovat smrt. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

Při seskoku padákem zemřel v Česku voják  již dříve, a to v lednu 2009 poblíž Chrudimi. Výsadkáři z chrudimské posádky se tehdy při seskoku zapletly šňůry padáku do výzbroje a nestačil včas otevřít záložní padák. Další vojáci z povolání zahynuli v České republice při dopravních nehodách armádních vozidel, haváriích letounů a během armádních cvičení při výbuších munice a střelbách.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Děsivá nehoda v Olomouci. V části Bělidla se srazil kamion s vlakem, na místě jsou zranění

Tagy: