Tragická autonehoda. Zemřel bývalý kapitán kolumbijských fotbalistů a hráč Realu Madrid

Freddy Rincón líbá 14. ledna 2000 trofej pro vítěze po vítězství Corinthians nad Vasco da Gama 4:3 ve finále mistrovství světa klubů na stadionu Maracana v brazilském Riu de Janeiru.

Bývalý kapitán kolumbijských fotbalistů Rincón podlehl zraněním z autonehody

Bývalý kapitán kolumbijské fotbalové reprezentace Freddy Rincón podlehl ve čtvrtek zraněním hlavy, která utrpěl při pondělní automobilové nehodě v Cali. O úmrtí pětapadesátiletého někdejšího hráče Realu Madrid či Neapole a účastníka tří mistrovství světa informovala klinika Imbanaco.

„Přes veškerou péči našich lékařů a ošetřujícího personálu dnes pacient Freddy Eusebio Rincón zemřel,“ uvedla klinika v prohlášení.

Rincón v pondělí řídil vůz, který se srazil s autobusem. Po převozu do nemocnice se podrobil tříhodinové operaci a zůstal s poraněným mozkem v kritickém stavu. Při havárii se zranili také čtyři lidé z Rincónova auta a řidič autobusu. Příčina nehody je dosud předmětem vyšetřování.

Rincón byl společně s Carlosem Valderramou či Faustinem Asprillou členem úspěšné generace kolumbijských hráčů, kteří dovedli tým na MS 1990, 1994 a 1998. V národním mužstvu odehrál 84 zápasů a vstřelil 17 gólů. Byl rovněž kapitánem brazilského celku Corinthians, jenž v roce 2000 vyhrál světový šampionát klubů.

Tagy:
smrt Kolumbie havárie Real Madrid fotbal Mistrovství světa ve fotbale Freddy Rincón SSC Napoli Cali SC Corinthians Paulista