Letadlo na ranveji smetlo hasičský vůz a začalo hořet. Tragickou nehodu zachytila kamera

Letadlo společnosti LATAM Airlines se ocitlo v plamenech poté, co se na ranveji srazilo s hasičským vozem. Při nehodě v hlavním městě Peru zemřeli v pátek dva hasiči a nejméně dva cestující z letadla jsou ve vážném stavu v nemocnici, informoval web The Mirror.

Úmrtí dvou hasičů potvrdilo peruánské ministerstvo zdravotnictví. „20 cestujících bylo ošetřeno na klinice a nejméně dva zůstali po incidentu ve vážném stavu,“ dodal podle webu The Mirror k nehodě resort. Mezi cestujícími a posádkou letadla by tak oběti být neměly, uvedly aerolinky. Podle ministerstva museli zdravotnicí ošetřit nebo prohlédnout celkem 61 lidí.

Na záběrech srážky z limského letiště je pak vidět, že letadlo po nehodě vzplálo. „Byl to trýznivý pocit, protože jsme nevěděli, kolik lidí je uvnitř letadla, plameny byly velmi vysoké,“ uvedl Brazilec Mauro Ferreira, který incident natočil při čekání na svůj let.

Příčiny nehody se momentálně vyšetřují. Není totiž jasné, proč hasiči na ranvej v době vzletu letadla vjeli. Srážka se tak vyšetřuje jako možné zabití. Incident se odehrál při letu LA2213 na vnitrostátní lince Lima-Juliaca.

The Mirror pak poukázal na to, že se jedná již o druhý incident za méně než měsíc, který se týká chilské společnosti LATAM Airlines. Nedávno byl během silné bouře zničen předek dalšího z letounů, který musel nouzově přistát.

Tagy: