Hrůza u Hlízova: Záchranářský vrtulník letěl zbytečně, čelní střet s kamionem řidič nepřežil

Ve středu odpoledne došlo na silnici I/38 mezi obcemi Hlízov a Malín ve středních Čechách na Kutnohorsku k tragické nehodě. Řidič osobního auta se čelně střetl s kamionem a na místě zemřel. Silnice byla několik hodin uzavřená.

Podle policejní mluvčí Vlasty Suchánkové byla nehoda na linku 112 nahlášena ve 14:18. Na místo vyrazil i záchranářský vrtulník. Ten se ale vracel prázdný. „Řidič osobního auta nepřežil,“ řekla Kutnohorskému Deníku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Teplicku se srazilo osm aut a cisterna. Do okolí uniklo asi tisíc litrů nafty

Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. Silnice byla v obou směrech na několik hodin kompletně uzavřená. „Hasiči zajistili stabilizaci osobního automobilu a u obou vozidel provedli protipožární opatření. Z vozidla vyprostili zaklíněnou osobu, u které ale lékař konstatoval exitus,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Tomáš Bakalář.

Okolnosti a míra zavinění zůstávají předmětem zkoumání policistů. Podle předběžných informací mělo osobní vozidlo vjet náhle do protisměru. Na nebezpečnost místa upozorňovali i lidé na sociálních sítích. „Dokud lidi budou jezdit jako blázni a nezačne tam pravidelně měřit policie a nebo nedojde k instalaci radaru, tak křižovatky nad Hlízovem a pod Kaňkem budou stále nebezpečné,“ napsal jeden z místních pod informací o nehodě na Facebooku obce.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Namol opilý cizinec srazil v Brně dva chodce. Když se šel druhý den udat, stále nebyl střízlivý

Tagy: