Tragická nehoda na Opavsku: Mezi prvními pomáhal hasič v civilu, seniorka přesto zemřela

Pětasedmdesátiletá žena zemřela v sobotu ráno při nehodě osobního vozu mezi obcemi Háj ve Slezsku a Velká Polom na Opavsku. O rok starší muž, který automobil řídil, utrpěl středně těžká poranění. Informoval o tom mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská uvedla, že řidič osobního vozidla při jízdě na rovném úseku silnice z neznámých příčin vyjel mimo komunikaci a narazil čelně do stromu. Pak ještě automobil sjel ze srázu. „Muže jsme předali zdravotníkům, spolujezdkyně bohužel na místě na následky zranění zemřela,“ řekla.

ČTĚTE TAKÉ: Třináctiletá dívka zemřela den před otcovými narozeninami. Na přechodu ji srazil řidič

Humpl dodal, že žena byla po nehodě v bezvědomí a se zástavou krevního oběhu. Mezi prvními byl na místě i hasič, který zrovna nebyl ve službě. Právě on začal ženu resuscitovat. „Byla u ní zahájena nejprve nepřímá srdeční masáž a poté i za asistence hasičů rozšířená resuscitace. Ani po půlhodinové snaze se však nepodařilo obnovit pravidelnou srdeční akci a zasahující lékařka musela nakonec konstatovat smrt pacientky,“ řekl.

O rok starší muž utrpěl středně závažné poranění. „Byl při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Sanitka jej převezla do ostravské fakultní nemocnice,“ dodal mluvčí záchranářů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Těžká nehoda na D46. Do stojícího auta s šipkou vletěla dodávka, při střetu se zranilo pět lidí

Tagy: