Tragická nehoda na Plzeňsku. Auto přejelo do protisměru, čelní střet nepřežili dva lidé

Na mezinárodní silnici u Holýšova na Plzeňsku se v sobotu odpoledne čelně srazila dvě osobní auta. Na místě zemřeli pětadvacetiletý a třiasedmdesátiletý muž. Jednadvacetiletá žena skončila v bezvědomí ve vážném stavu v nemocnici, uvedli záchranáři. Původně uváděli tři zraněné, úmrtí oznámili až poté, co vyrozuměli rodiny zemřelých.

Hlavní tah I/26 z Plzně na Domažlice a dál do Německa byl více než čtyři hodiny uzavřený, provoz byl obnoven po 21:00.

„Třiasedmdesátiletý muž, řidič jednoho z automobilů, utrpěl velmi vážná zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl,“ uvedla mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Mária Svobodová. Mladého muže z druhého vozidla se záchranáři snažili okamžitě po vyproštění resuscitovat. „Přes veškerou snahu zasahujících a vyčerpání všech možností lékař konstatoval úmrtí,“ dodala. Mladá žena byla podle Svobodové ve vážném stavu transportována vrtulníkem na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice.

„Třiasedmdesátiletý řidič vozidla Honda, který jel ve směru na Stod, z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem BMW, které řídil pětadvacetiletý muž, s nímž cestovala ještě jednadvacetiletá žena,“ uvedla krajská policejní mluvčí Eva Červenková. Oba řidiči podle ní zemřeli na místě nehody. Policie stále vyšetřuje její přesnou příčinu a veškeré okolnosti.

Objízdná trasa pro osobní vozy vedla ze Stodu na Merklín a Staňkov. Nákladní vozy musely stát ve frontě na hlavní silnici, protože by po náhradní trase neprojely. Policisté odkláněli dopravu od Plzně ve Stodu a od Domažlic za Holýšovem. V Holýšově se vytvořila fronta automobilů přes celé město, z druhé strany od Stodu tolik vozů nečekalo.

Tagy: