Lidé z Rudňan zuří kvůli tragédii, při které zemřely dvě děti: Šílenci tu jezdí i stovkou

Slovenskou obcí Rudňany otřásla na Boží hod tragická nehoda. Řidič tam zřejmě kvůli vysoké rychlosti narazil do sloupu, náraz nepřežily dvě děti, které podle předběžných informací nebyly ani připoutány. Obyvatelé obce se ale nediví a bezmocně zuří. Není podle nich neobvyklé, že řidiči jezdí v daném úseku i 100 kilometrů za hodinu.

„Lidé, vzpamatujte se. Tohle není dálnice. Chodí tu lidé i děti do školy,“ napsal uživatel Facebooku Roman H. pod fotografii z tragické nedělní nehody. V podobném duchu se vyjadřovali i další z evidentně tamních obyvatel. „Jezdí tu jako šílenci, 100 až 110 kilometrů za hodinu, a vždy ta stejná auta. Kdyby pan řidič jel předepsaných 50 kilometrů za hodinu, nikdy by se to nestalo,“ uvedli další obyvatelé obce.

Někteří poukazovali na to, že nehodu mohla způsobit i zledovatělá vozovka. Přesto se mnozí shodli, že si měl řidič pohlídat, aby byly děti připoutané. „Řidič auta neměl ani řidičák, respektive ho měl zadržený. Bez komentáře,“ psali lidé.

K tragické dopravní nehodě došlo v neděli 25. prosince. Řidič v obci Rudňany v okrese Spišská Nová Ves narazil do dřevěného sloupu s betonovou patkou. Na místě zemřely dvě malé děti, muž byl s poraněním hlavy a hrudníku převezen do košické nemocnice, psal slovenský web SME.

Podle webu Topky.sk děti nebyly ani připoutané a řidič jel příliš rychle. Kriminalisté zahájili v souvislosti s dopravní nehodou trestní stíhání pro trestný čin ublížení na zdraví v souběhu s trestným činem zabití. Muž měl navíc podle neoficiálních informací skutečně zadržený řidičský průkaz.

Tagy: