Detaily tragédie v Rudňanech: Děti nebyly připoutané. Čekám jen na smrt, řekla zdrcená matka

Tragická nehoda ve slovenské obci Rudňany si na Boží hod vánoční ráno vyžádala dvě oběti. Řidič zřejmě kvůli vysoké rychlosti nezvládl řízení a narazil do sloupu. Tvrdý náraz nepřežily dvě nezletilé děti. K nehodě se vyjádřila maminka jednoho ze zesnulých chlapců.

„Jen čekám na svou smrt. Čekám, až zavřu oči a uvidím svého syna. Nebo až půjdu spát, čekám, zda se mi ukáže ve snech. Můj syn, můj Martínek,“ svěřila se zničená matka jednoho ze zesnulých hochů televizi Markíza. Sousedi mluví o jedenáctiletém chlapci jako o dobrém a pěkném klukovi, který byl vždy ochotný pomoct.

Řidič v neděli v obci Rudňany v okrese Spišská Nová Ves narazil do dřevěného sloupu s betonovou patkou. Na místě zemřely dvě malé děti, muž byl s poraněním hlavy a hrudníku převezen do košické nemocnice, píše web SME.

Podle webu Topky.sk děti nebyly ani v sedačkách, ani připoutané a řidič jel příliš rychle. Kriminalisté zahájili v souvislosti s dopravní nehodou trestní stíhání pro trestný čin ublížení na zdraví v souběhu s trestným činem zabití. Muž měl navíc údajně zadržený řidičský průkaz.

Tagy:
smrt vyšetřování Vánoce tragédie policisté trestný čin krimi Spišská Nová Ves TV Markíza Rudňany dopravní nehoda zesnulé děti