Tragédie v Nashvillu. 18letou studentku zabila zbloudilá kulka, střelec rád pálil po autech

Zbloudilá střela v americkém Nashvillu zabila osmnáctiletou studentku.

Zbloudilá střela zabila 18letou studentku

Zbloudilá střela v americkém Nashvillu zabila osmnáctiletou studentku Jilian Ludwigovou. O život ji měl připravit devětadvacetiletý Shaquill Taylor, který na ni sice nemířil, ale v minulosti už po lidech střílel, informovalo zpravodajství CNN.

Bylo jí osmnáct let a studovala prvním rokem hudbu na univerzitě v Nashvillu. Během procházky v parku ji ale do hlavy trefila zbloudilá střela, napsal zpravodajský web CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Mladý hráč amerického fotbalu zemřel po zranění v zápase. Otec na něj dojemně zavzpomínal

Její bezvládné tělo našli lidé až o hodinu později. Záchranáři Julianu převezli v kritickém stavu do nemocnice, kde zraněním podlehla, informovali policisté na sociální síti X.

Tragická smrt zasáhla dívčiny rodiče, kteří uvedli, že jim její odchod zlomil srdce. „Je těžké to pochopit. Tak dobře prospívala a dařilo se jí v tolika ohledech, ve všech směrech,“ uvedl otec Matt Ludwig.

Krátce po incidentu zadržela policie devětadvacetiletého Shaquilla Taylora. Podle kamerových záznamů střílel na cizí auto, když jeden z nábojů zasáhl nic netušící Jillian.

Případ vyvolal v USA vlnu rozhořčení. Taylor byl totiž v minulosti několikrát trestně stíhán. V roce 2021 dokonce střílel po jiném autě – seděla v něm matka a její dvě děti.

„Kulka se tehdy odrazila od střechy a odletěla pryč. Ale nechybělo málo a mohla proletět oknem a trefit mého syna do hlavy,“ zavzpomínala pro NewsChannel 5 na děsivou zkušenost první napadená střelcem Shayla Workmanová.

Shayla proti Taylorovi svědčila u soudu a šokovalo jí, když soudce všechna obvinění stáhl s tím, že nemůže být kvůli duševnímu zdraví trestně stíhán. A propustil ho na svobodu.

Rodiče Jillian Ludwikové nyní tlačí na zákodárce, aby změnili zákon. „Někdo, kdo má psychické problémy, by měl jít do příslušného zařízení. Řešením nemůže být, že ho jen tak pustí zpět do ulic,“ sdělil otec zavražděné Jilian Matt Ludwig.

Studenti a přátelé se nyní snaží se ztrátou Jilian vyrovnat. Smutečního setkání na její počet se účastnily stovky lidí.  „Víme, že není možné cítit se bezpečně, když kdokoli z nás není nějakým způsobem v bezpečí,“ poznamenal k případu starosta Nashvillu Freddie O'Connell.

Taylor je v současné době ve vězení – čelí obvinění z útoku s přitěžujícími okolnostmi a manipulace s důkazy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bití, tahání za vlasy i nadávky. Případ týrání dětí v jeslích v Žatci zřejmě zamíří k soudu

Tagy:
Krimi zprávy psychické problémy krimi Nashville USA vražda střelba Shaquill Taylor Jilian Ludwig