Tragický začátek týdne. Nehodu u Hulína nepřežil jeden člověk, pro zraněné dítě letěl vrtulník

Při srážce dvou osobních aut u Hulína na Kroměřížsku v pondělí ráno zemřel jeden člověk. Další čtyři lidé včetně dvou dětí jsou zraněni. Nehoda se stala u sjezdu z dálnice D55. Silnice druhé třídy mezi Hulínem a Holešovem na Kroměřížsku kvůli ní byla přibližně pět hodin uzavřená, policisté odkláněli dopravu na objízdné trasy. Provoz v úseku byl obnoven po poledni.

Tragická nehoda se podle policie stala po 7:00. „U dálničního sjezdu se čelně srazily dva osobní automobily. Jeden z řidičů utrpěl poranění, kterým na místě podlehl. Další čtyři osoby, které cestovaly ve druhém voze, utrpěly zranění, která si vyžádala lékařské ošetření,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie pár hodin po svatbě. Novomanželku zabila opilá řidička, vdovec označil i další viníky

Sedmiletého chlapce se závažnějším poraněním hlavy a hrudníku podle mluvčí krajské záchranné služby Gabriela Netopilové Sluštíkové transportoval vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. Jako doprovod s ním letěl i jeho otec, který při nehodě utrpěl lehčí poranění hrudníku. „Čtyřletou holčičku s bolestí hlavy jsme převezli na dětské oddělení Kroměřížské nemocnice k dalšímu vyšetření. Žena ročník 1956 utrpěla závažná zranění, převezli jsme ji na urgentní příjem Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ řekla Netopilová Sluštíková.

Bližší okolnosti a přesnou příčinu nehody nyní zjišťují kroměřížští kriminalisté a dopravní policisté. „Komunikace pod dálničním mostem byla po celou dobu zcela uzavřená a policisté po několik hodin odkláněli dopravu na objízdné trasy,“ doplnil Jaroš.

Podle dostupných údajů zahynulo při letošních dopravních nehodách na silnicích ve Zlínském kraji dosud šest lidí. Za loňský rok si v regionu vyžádaly životy 29 lidí.

Tagy: