Tři mrtvé si vyžádala tragická nehoda na Pardubicku. Na místě se srazilo několik vozidel

U obce Koclířov se stala tragická dopravní nehoda.

Tři oběti si vyžádala nehoda na Pardubicku

Životy tří lidí si ve čtvrtek odpoledne vyžádala tragická dopravní nehoda několika vozidel na hlavním tahu z Čech na Moravu u obce Koclířov na Svitavsku. CNN Prima NEWS to potvrdila mluvčí policie Iveta Kopecká. Silnice I/35 je v místě nehody zcela uzavřená. Objízdné trasy jsou v obou směrech vedeny přes Koclířov. Policisté to uvedli na svém Twitteru s prosbou, aby řidiči dbali jejich pokynů.

Vážná nehoda se stala po jedné hodině odpoledne na silnici směrem od tunelu Hřebeč na Koclířov. Srazilo se nákladní auto a tři osobní. „Informace se postupně aktualizovaly, počet obětí, bohužel, narostl na tři,“ sdělila mluvčí Kopecká. Další dva účastníci nehody jsou zranění. Jednoho z nich ve vážném stavu transportoval vrtulník do Brna, druhého zdravotníci odvezli sanitkou do Svitav, uvedla mluvčí záchranářů Alena Kisiala.

Mluvčí policie Markéta Janovská doplnila, že silnice bude zavřená několik hodin. Bouračka se podle Kisialy stala na stejném místě jako tragická událost ze 14. dubna. Tehdy při čelní srážce dvou osobních aut u Koclířova na Svitavsku zemřeli rovněž tři lidé, další dva se zranili. Frekventovaná silnice I/35 byla téměř šest hodin zavřená.

ČTĚTE VÍCE: Opilec autem zabil pět studentů, vinu přiznal. Dědeček si vyslechl trest, pozůstalí plakali

Ve Škodě Superb cestovali čtyři lidé. Řidiče, který utrpěl těžké zranění, museli hasiči z auta vyprostit a následně ho předali k transportu vrtulníkem, dva muži a jedna žena zahynuli. Ve druhé Škodě Superb byl řidič se zraněním převezen do nemocnice. Řidička Škody Karoq vyvázla bez zranění.

Podle Kisialy se čtvrteční nehoda stala na zhruba stejném místě jako tragická událost ze 14. dubna. Tehdy při čelní srážce dvou osobních aut u Koclířova na Svitavsku zemřeli rovněž tři lidé, další dva se zranili. Frekventovaná silnice I/35 byla téměř šest hodin zavřená.

Dopravních nehod, při nichž zemřeli tři lidé, se loňském roce v Česku stalo sedm. Mezi nimi je i jedna nehoda z Pardubického kraje. Loni v únoru po nárazu vozu do stromu v Litomyšli na Svitavsku uhořeli tři lidé, další člověk byl zraněn. Nejtragičtější nehoda v České republice za posledních pět let si vyžádala pět obětí. Šlo o nehodu nedaleko Pavlic na Znojemsku v listopadu 2019.

Tagy: