Hoch jako zázrakem přežil šílený pád do Grand Canyonu. Turistům chtěl umožnit hezkou fotku

Chlapec se zřítil do Grand Canyonu poté, co uhýbal fotícím se turistům.

Hoch jako zázrakem přežil šílený pád do Grand Canyonu

Třináctiletý Wyatt Kauffman minulý týden spadl do Grand Canyonu v americkém státu Arizona. Třicetimetrový pád ze skalnatého masivu jako zázrakem přežil. Vděčit za to může zejména rychlé pomoci záchranářů. Chlapec se měl zřítit poté, co uhýbal turistům, kteří se na okraji propasti fotili.

Wyatt byl po pádu přemístěn vrtulníkem do nemocnice v Las Vegas. Zde lékaři zjistili, že má chlapec zlomených devět obratlů, otřes mozku, prasklou slezinu, poškozené plíce, zlomenou ruku a vykloubený prst, uvedlo britské Sky News.

ČTĚTE TAKÉ: Z luxusní jachty se stala ohnivá koule. Loď patří pokerové hvězdě, která zářila i v Praze

„Byl jsem na římse a uhýbal, aby si ostatní mohli udělat fotku,“ popsal Wyatt momenty před děsivým pádem lokální televizní stanici KPNX. Přežít mu zřejmě pomohlo také to, že se na chvíli chytil skály. „Nedržel jsem se moc dobře. Trochu mě to tlačilo dozadu. Nakonec se mi to vysmeklo z ruky a já začal padat,“ dodal chlapec.

Záchrana Wyatta z třicetimetrové hloubky skalnatého svahu měla podle místních úřadů trvat dvě hodiny. Aby jej vyprostili, muselo se asi deset záchranářů slanit za ním a vytáhnout nahoru pomocí kladky, informuje americká ABC News.

Chlapec přírodní památku navštívil spolu se svou matkou. Jeho dojatý otec poděkoval všem záchranářům. „V takové situaci působí dvě hodiny jako věčnost,“ uvedl pro média. Podle jeho slov zdravotníci Wyatta v sobotu propustili domů. „Máme ohromné štěstí, že jsme si ho odvezli domů v autě a že nám ho nepřivezla pohřební služba,“ dodal chlapcův otec.

Tagy: