Turnaj CEE Champions míří do semifinále. O výhru bude bojovat domácí tým SINNERS

Mezinárodní turnaj Intel CEE Champions v CS:GO má za sebou tři hrací víkendy. Během nich se z původních 32 účastníků do finálové části dostaly pouze čtyři nejlepší týmy. Mezi celky ze střední a východní Evropy se neztratili ani domácí SINNERS, kteří budou tento víkend bojovat o své historicky první mezinárodní online prvenství. Ostatní CZ/SK zástupci v turnaji skončili v osmifinále a čtvrtfinále.

Přestože SINNERS Esports do CEE Champions vkročili prohrou, díky následným čtyřem výhram v řadě se dokázali probojovat až do semifinále. Největším oříškem na jejich cestě byl rumunský tým Nexus Gaming, který ale jako jeden z favoritů turnajů ve skupině zklamal. „Překvapilo nás, jak moc hladký průběh to byl. Nexus je kvalitní soupeř, ale nějak nás nepřekvapili,“ hodnotil v rozhovoru pro PLAYzone.cz CaNNiE. „Nepodcenili jsme soupeře, koukli jsme, jak hrají, a připravili se na ně. A taky jsme dobře diktovali hru,“ uvedl sniper momentální české jedničky k dosavadním zápasům v play-off.

SINNERS už mají část prize poolu zajištěnou stůj co stůj. I tak se ale samozřejmě budou snažit dosáhnout na co nejlepší umístění a nejvyšší možnou výhru. CEE Champions nabízí pro týmy z menších regionálních scén úctyhodných 15 tisíc dolarů, ze kterých si šampion turnaje ukrojí rovnou polovinu. Pokud by vyhráli SINNERS, odnesli by si tak v přepočtu více než milion a půl korun.

Pro krále domácích lig je možný triumf v CEE Champions velkou motivací, protože za celý rok nevyhráli ani jeden mezinárodní turnaj, ba dokonce ani jednou nezískali prize money, tedy s výjimkou dlouhodobých ESEA lig. Je tomu ale tak především proto, že v tomto roce se SINNERS rozhodli dobít scénu domácí a až v příštím roce se hodlají naplno vrhnout do zahraničí.

Největším soupeřem SINNERS Esports bude zástupce chorvatské scény, celek s názvem GamerS1337. „Věříme, že máme velkou šanci turnaj vyhrát,“ okomentoval CaNNiE aktuální šance v CEE Champions. Semifinálové boje prvního ročníku CEE Champions jsou na programu v pátek 30. října, náš poslední zástupce o titul nastoupí do akce v 17:00. Druhé semifinále je pak na programu následně, tedy zhruba o tři hodiny později. Stejné časy jsou plánovány i na sobotu 31. října, kdy poznáme šampiona.

Tagy: