Dojemná pocta Alžbětě II. Milovníci jejích oblíbených psíků jí vzdali hold v srdci monarchie

U Buckinghamského paláce se sešli milovníci psů corgi.

Výstava psů uctila památku Alžběty II.

Psíci plemene corgi se společně se svými páníčky sešli u bran Buckinghamského paláce v Londýně, aby uctili památku královny Alžběty II. Právě tuto rasu zesnulá panovnice velmi milovala, za svůj život vlastnila pejsků corgi desítky.

Majitelé a jejich psí miláčci se sešli v parku nedaleko Buckinghamského paláce. Právě k bývalému královninu sídlu se pak společně vydali. „Chceme tím vzdát hold královnině životu a její lásce ke corgiům. Museli jsme to udělat. A budeme to dělat i dál, abychom pokračovali v tomto odkazu,“ popsala jedna z účastnic. „Jsou inteligentní a velmi roztomilí. Opravdu milí, přátelští a věrní,“ dodala další.

Královnina láska ke corgiům začala už v dětství, kdy jí prvního daroval její otec, král Jiří VI. Za svůj život jich vlastnila bezmála tři desítky. Corgiové byli s královnou i u jejího smrtelného lože, když 8. září zesnula. Objevili se i na jejím pohřbu. Psíci Muick a Sandy trpělivě čekali, až kolem nich projde průvod s rakví zesnulé panovnice.

Všichni palácoví corgiové se vždy těšili královskému zacházení. Měli vlastní pokoj i šéfkuchaře. V oblibě je má i nový britský král Karel III., který s nimi vyrůstal. „Psi jsou nejlepšími přáteli anglických mužů a žen. A nejlepšími přáteli královny byli corgiové,“ řekl královský historik Robert Lacey.

Poslední dva psíky – Muicka a Sandy – daroval královně její syn, princ Andrew. Právě proto se o ně po smrti své matky stará on, a to společně se svou bývalou ženou Sarah. Ta nedávno prohlásila, že se psům daří velmi dobře.

Tagy: